Γιατί φέτος πουλάνε περισσότερο τα ελαστικά 4 εποχών;

Γιατί φέτος πουλάνε περισσότερο τα ελαστικά 4 εποχών;

17454 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα νέα μοντέλα προηγμένης τεχνολογίας κατασκευής προσφέρουν ασφάλεια όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, έχουν τιμή «σαν θερινά», υπό προϋποθέσεις καλύπτουν και το νέο νόμο περί χιονοαλυσίδων. Ας δούμε γιατί τα ελαστικά 4 εποχών κερδίζουν μεγαλύτερα μερίδια προτίμησης και πωλήσεων φέτος.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Στα... πάνω τους τα All season

Τον περασμένο μόλις Σεπτέμβριο το μερίδιο αγοράς των All season ελαστικών εκτοξεύτηκε. Με άνοδο σε ποσοστό 16%, η αυξητική τάση της συγκεκριμένης κατηγορίας ελαστικών αποτυπώθηκε σε πολλαπλασιασμό του ποσοστού τους, παρότι συνολικά οι συνολικές πωλήσεις ελαστικών σημείωσαν μία διολίσθηση γύρω στο 25%. Είναι προφανές ότι το αγοραστικό κοινό εμπιστεύεται περισσότερο τη συγκεκριμένη κατηγορία, παρότι με τις καιρικές συνθήκες στην χώρα μας πρακτικά τα «βγάζεις» πέρα και με τα θερινά. Κι όμως, αν το ψάξεις περισσότερο θα δεις πως μόνο έκπληξη δεν είναι η άνοδος στις πωλήσεις των ελαστικών 4 εποχών.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Κοστίζουν σχεδόν όσο και τα θερινά

Επειδή το πρώτο που κοιτάζει κανείς είναι η τσέπη του, σας λέμε το εξής: τα ελαστικά 4 εποχών έχουν κοντινή τιμή με τα θερινά, επομένως το θεωρητικό μειονέκτημα του μεγαλύτερου κόστους «σβήνει». Μιλώντας με παραδείγματα, το premium ελαστικό της Goodyear στην διάσταση 205/55 R15 μπορείς να το βρεις με διαφορά μόλις 5 ευρώ ανά ελαστικό! Επομένως, ένα σετ θερινών ελαστικών Goodyear EfficientGrip 2 κοστίζει γύρω στα 310 ευρώ, την ώρα που το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 των 4 εποχών θα σου κοστίζει περίπου 330 ευρώ, χωρίς τοποθέτηση, σύμφωνα με μία γρήγορη έρευνα που πραγματοποιήσαμε.

Αντέχουν χειμώνα - καλοκαίρι

Το λέει και το όνομά τους, μιλάμε για ελαστικά 4 εποχών. Αυτό είναι και το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, πως τα βάζεις μία φορά τον χρόνο για να είσαι ξέγνοιαστος ότι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Ασπροπρόσωπο σε θέματα ασφάλειας, αλλά και πιο άνετο σε θέμα οικονομίας και ευκολίας, καθώς ούτε αντικατάσταση χρειάζεται να κάνεις μόλις αλλάζει ο καιρός, ούτε είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις π.χ. χιονολάστιχα μόλις «βαρύνουν» οι καιρικές συνθήκες.
 
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από διεθνή test στα οποία συγκρίνονται ελαστικά 4 εποχών με θερινά. Σε απαιτητικές δοκιμασίες τα All season αποδεικνύουν τις προδιαγραφές τους, κυρίως σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, τα θερινά ελαστικά περισσότερο σε πιο ήπια καιρικά φαινόμενα, έχοντας εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Από την άλλη πλευρά, τα 4 εποχών λειτουργούν υπερτερούν στην πρόσφυση στο χιόνι και στον πάγο, ενώ παραμένουν αποτελεσματικά ακόμη και κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Συνέχεια του άρθρου >>>