Ποιο είναι το πιο value for money πακέτο ασφάλισης;

1153 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχεις αναρωτηθεί ποιο πακέτο και ποιες καλύψεις αξίζουν πραγματικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Ήξερες ότι με λίγα ευρώ επιπλέον τον μήνα μπορείς να έχεις το πιο value for money πακέτο της αγοράς; Εδώ θα μάθεις για τα πιο συμφέροντα πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου της αγοράς.

Έχουμε ήδη εξετάσει τις διαφορές στα ασφάλιστρα ανά πακέτο για τα Nissan Qashqai και Toyota Yaris, τα δύο επί σειράς ετών best sellers της ελληνικής αγοράς. Επίσης έχουμε δει ποιοι νομοί είναι «φαρμακείο» στα ασφάλιστρα, αλλά και τι ασφάλιστρα πληρώνουν 50 best sellers στην Ελλάδα. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια νέα έρευνα του Pricefox για λογαριασμό του autotriti.gr στην οποία αναλύεται ποιο είναι το καλύτερο πακέτο ασφάλισης για τις ανάγκες σας, με τα λιγότερα χρήματα. Δηλαδή την πιο value for money επιλογή!

Ποια είναι τα 3 πακέτα ασφάλισης
Τα πακέτα ασφάλισης αυτοκίνητου είναι το βασικό, το πυρός/κλοπής και το πακέτο μικτής. Για κάθε πακέτο ο οδηγός μπορεί να προσθέσει όποιο συνδυασμό επιπλέον καλύψεων επιθυμεί ανάμεσα σε οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, προσωπικό ατύχημα και νομική προστασία. Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η ελάχιστη υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλιση. Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου περιλαμβάνει την κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων. Με απλά λόγια αν έχεις βασική ασφάλεια αυτοκινήτου και τρακάρεις, η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει τις ζημιές που προκάλεσες. Αν πάλι τρακάρεις με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, καλύπτονται οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο σου. Το πακέτο πυρός/κλοπής περιλαμβάνει πέρα από τη βασική, αστική ευθύνη πυρκαγιάς (τραυματισμούς ή υλικές ζημιές που θα προκαλέσει το αυτοκίνητο σου σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά λόγω σύγκρουσης), κάλυψη πυρός (κάθε ζημιά που συμβεί στο αυτοκίνητο σου από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού ακόμα και αυτανάφλεξη), μερική κλοπή (καλύπτει την αξία των εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την κίνηση του σε περίπτωση κλοπής), ολική κλοπή (καλύπτεται η τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σου σε περίπτωση κλοπής). Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου παρέχει επιπλέον την κάλυψη των ίδιων ζημιών. Καλύπτονται οι ζημιές του ασφαλισμένου οχήματος είτε ευθύνεσαι είτε όχι συνέπεια σύγκρουσης, πρόσκρουσης, εκτροπής, ανατροπής, πτώσης και κακόβουλων ενεργειών τρίτων.

Συγκριτικός πίνακας καλύψεων



Ο Value for Money συνδυασμός πακέτου και καλύψεων
H ασφάλεια αυτοκινήτου πλέον δεν είναι ένα μεγάλο έξοδο. Στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις τιμές και καλύψεις για ασφάλεια αυτοκινήτου, να επιλέξεις ετήσια διάρκεια για να επωφεληθείς από καλύτερες προσφορές και να πληρώσεις με 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Αναλύοντας τις τιμές ανάλογα με το πακέτο και τις επιπλέον καλύψεις θα δεις ότι με λίγα μόλις επιπλέον ευρώ το μήνα μπορείς να έχεις πραγματικά το κεφάλι σου ήσυχο.



Με τιμές από 9,2 ευρώ τον μήνα μπορείς να ασφαλίσεις ένα όχημα στην Αττική (π.χ. Toyota Yaris 1,3 του 2015) με βασικό πακέτο ασφάλισης. Στην τιμή αυτή έχεις την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο και αν συμβεί αναλαμβάνεις το ρίσκο και το κόστος.

Σου έσπασαν το τζάμι; Σου έκλεψαν κάτι από το αυτοκίνητο; Ακόμη χειρότερα, σου έκλεψαν το αυτοκίνητο; Πήρε το όχημα φωτιά; Τράκαρες κάπου ενώ έφταιγες; Όλες αυτές είναι περιπτώσεις που το βασικό πακέτο θα σε αφήσει εκτεθειμένο.

Με λίγα επιπλέον ευρώ το μήνα, συγκεκριμένα με λιγότερα από 5 ευρώ/μήνα, μπορείς να έχεις πέρα από τη βασική, ένα πακέτο πυρός κλοπής, το οποίο θα σου καλύψει τα πάντα εκτός από τις ίδιες ζημιές. Αν, ωστόσο θέλεις να έχεις κάλυψη ό,τι και αν συμβεί τότε με συνολικά 18 ευρώ/μήνα αγοράζεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Τι σου προτείνουμε; Αν είσαι προσεκτικός οδηγός και έχεις εμπειρία στο τιμόνι και πιστεύεις ότι δεν θα τρακάρεις κάπου με καθαρά δική σου ευθύνη τότε το πιο Value for Money πακέτο για σένα στην Αττική είναι το πυρός/κλοπής.

Ανεξάρτητα από το πακέτο που θα επιλέξεις, σημαντικές είναι και οι πρόσθετες καλύψεις. Συγκεκριμένα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, προσωπικό ατύχημα και νομική προστασία. Συνήθως τα πακέτα πυρός κλοπής ή μικτής περιλαμβάνουν κάποιες από αυτές στην τιμή τους. Ωστόσο, αν το πακέτο που κοιτάς δεν έχει καμία τότε αξίζει να σκεφτείς την οδική βοήθεια και τη θραύση κρυστάλλων. Η οδική βοήθεια θα σου κοστίσει μόλις 1,59 ευρώ/μήνα και θα είσαι ξέγνοιαστος ό,τι και όπου και αν συμβεί και μείνεις με το αυτοκίνητο σου. Η κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων θα σου κοστίσει 1,5 ευρώ/μήνα για τα πακέτα που δεν συμπεριλαμβάνεται. Με λίγα λόγια, έχοντας συγκρίνει τιμές και καλύψεις στο Pricefox, πιστεύουμε ότι το πιο value for money πακέτο για έναν έμπειρο οδηγό που θέλει να νιώθει καλά με την ασφάλιση του είναι ένα πακέτο πυρός/κλοπής με τιμές στην Αττική για ένα Yaris 1,3 του 2015 να κυμαίνονται στα 13,8 ευρώ/μήνα. Σύγκρινε στο Pricefox τιμές και καλύψεις για ασφάλεια αυτοκινήτου και δες πώς μπορείς να εξοικονομήσεις έως 172 ευρώ ετησίως. Με την δυνατότητα πληρωμής σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις σκέψου καλά και διάλεξε το πακέτο που αξίζει πραγματικά για σένα. Η διαφορά για ένα πυρός/κλοπής σε σχέση με την υποχρεωτική από το νόμο βασική ασφάλιση είναι μόλις 4,6 ευρώ/μήνα. Με αυτό το επιπλέον ποσό έχεις μια κάλυψη που αξίζει πραγματικά.