Επισκευή αμαξώματος: Πότε θέλει… τον φανοποιό του!
Επισκευή αμαξώματος: Πότε θέλει… τον φανοποιό του!
 • Επισκευή αμαξώματος: Πότε θέλει… τον φανοποιό του!
 • Επισκευή αμαξώματος: Πότε θέλει… τον φανοποιό του!

Επισκευή αμαξώματος: Πότε θέλει… τον φανοποιό του!

1127 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/3/2023

Ατυχήματα & τρακαρίσματα συμβαίνουν συχνά. Τις περισσότερες φορές λόγω απροσεξίας, με χαμηλές ταχύτητες, μέσα στην πόλη (και στην κίνηση). Συνήθως μιλάμε για μικρο-συγκρούσεις κάτι που σημαίνει ότι η ζημιά στο αυτοκίνητο δεν είναι και τόσο μεγάλη. Πότε όμως θα πρέπει επειγόντως να επισκεφτούμε ένα φανοποιείο;

PAPADIMITRIOU
ΒΛΑΣΣΑΚΙΔΗΣ

Για το λόγο αυτό, πολλοί καταλήγουν να αναρωτιούνται κατά πόσο η ζημιά στο αμάξωμα του αυτοκινήτου τους είναι σημαντική κι αν όντως χρειάζεται επισκευή ή είναι απλώς άλλη μία δαπάνη που δεν ανήκει στις άμεσες προτεραιότητές τους (υπολογίζοντας πάντα και τον «οικονομικό παράγοντα»). Τι πρέπει όμως να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ακόμα κι αν μία ζημιά είναι επιφανειακή, «βλάπτοντας» μόνο την εξωτερική εμφάνιση και το αισθητικό κομμάτι,  χρήζει επισκευής (εργασίες φανοποιίας – περιποίησης);

Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ακόμα και τα φαινομενικά μικρά βαθουλώματα και οι γρατσουνιές μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε μεγαλύτερου μεγέθους και πιο κοστοβόρες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό επαγγελματία (φανοποιό) για ενδεχόμενη επισκευή αμαξώματος ή επαναφορά με σύγχρονες τεχνικές (π.χ. PDR αποκατάσταση βαθουλωμάτων), εάν ισχύει κάτι από τα παρακάτω.

Μικρές ζημιές-Μεγάλα προβλήματα. Πότε το αυτοκίνητο θέλει την περιποίηση του;
- Σίγουρα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, μικρό ή μεγάλο
- Τα βαθουλώματα «κρύβουν» βλάβες
- Ο έλεγχος είναι δωρεάν
- Γλιτώνεις και λεφτά (μεταπωλητικής αξίας)
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ένα χτύπημα, σχεδόν πάντα, κρύβει μία μεγαλύτερη ζημιά

Οι ζημιές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου μπορούν να προκληθούν με ποικίλους τρόπους. Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε (ή γνωρίζετε) ότι η ζημιά προέρχεται από ένα κλειδί ή άλλο παρόμοιο αιχμηρό αντικείμενο, πιθανό αυτή να είναι επιφανειακή και θα μπορούσατε ενδεχομένως να την αφήσετε. Ωστόσο, εάν το όχημά σας έχει «χτυπήσει» κάτι, πρέπει να επισκεφτείτε κάποιο φανοποιείο άμεσα για να επιδιορθωθεί.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ένα βαθούλωμα στο αμάξωμα μπορεί να κρύβει μία μεγαλύτερη ζημιά, η οποία να μην είναι ευκόλως αντιληπτή από γυμνό μάτι και να είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου. Οι ειδικοί της αγοράς, αναφέρουν πως, οποιοσδήποτε τύπος «χτυπήματος» θα μπορούσε να προκαλέσει υποκείμενη βλάβη και μόνο αυτοί έχουν την εμπειρία και τη γνώση για να την διαγνώσουν (με έναν δωρεάν συνήθως έλεγχο).
 

Βλάβη στις βασικές (ζωτικές) λειτουργίες

Εάν το όχημά σας έχει υποστεί ζημιά και η κατεστραμμένη περιοχή περιλαμβάνει «επίμαχα» σημεία, όπως τα φωτιστικά σώματα, πρέπει να επιδιορθώσετε το γρηγορότερο. Ακόμα κι αν τα φωτιστικά σώματα λειτουργούν αλλά το κάλυμμά τους έχει καταστραφεί, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία τους και επίσης κινδυνεύετε να σας επιβληθεί πρόστιμο από πιθανό έλεγχο (μπλόκο). 

Το σημαντικό είναι -όπως σε κάθε περίπτωση- να διατηρείτε το όχημα σας στη βέλτιστη λειτουργική κατάσταση, ακόμα κι αν αυτό είναι ένας χαλασμένος λαμπτήρας ή ένα σπασμένο φανάρι, ένα -για κάποιους ασήμαντο- πρόβλημα που μπορεί όμως να σας οδηγήσει σε μεγαλύτερους μπελάδες.
 

Υψηλότερη μεταπωλητική αξία (και περισσότεροι πιθανοί αγοραστές)

Διατηρώντας το όχημά σας σε άψογη κατάσταση, αυξάνεται ταυτοχρόνως την αξία μεταπώλησής του. Έχοντας αυτόν τον σκοπό κατά νου, αξίζει τον κόπο να επισκευάσετε τη ζημιά, ώστε όχι μόνο το αυτοκίνητό σας να μπορέσει να πουληθεί σε υψηλότερη τιμή, αλλά και για να βρεθεί ευκολότερα αγοραστής. Ιδιαίτερα αν υπάρχουν πολλές μικρο-ζημιές (γρατζουνιές, μικρο-βαθουλώματα, τοπικό θάμπωμα του χρώματος από «ρετσίνια ή περιτώματα πτηνών» κοκ) στο αμάξωμα, οι πιθανοί αγοραστές να ανησυχούν για την υποκείμενη γενικότερη κατάσταση του οχήματος και εσείς να χάσετε χρήματα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ST COLOR

  ST COLOR

  Το 2005 ιδρύθηκε η STColor με στόχο τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταστήματος με προϊόντα επαναβαφής, προεργασίας και περιποίησης  του αυτοκινήτου, αλλά και παροχής υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξη των συνεργατών του.
   2109948413 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TSADILAS

  TSADILAS

  Specialist στην επισκευή και αποκατάσταση ταπετσαριών αυτοκινήτων. Ειδικός στις αναπαλαιώσεις και αποκαταστάσεις κλασσικών αυτοκινήτων. Με σεβασμό στην ποιότητα. Ο λόγος για την TSADILAS auto salon design.
   2102632307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  Η εταιρεία Chrysohoou θεωρείται ένας top expert στην εμπορία προϊόντων βαφής, επισκευής, περιποίησης, φροντίδας, προστασίας του αυτοκινήτου. Φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα εργαλεία.
   2105444549 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΙΒΑΣ

  ΛΙΒΑΣ

  Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
   2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε.

  Στην εταιρεία ΜΠΙΣΙΑΣ Α.Ε. θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από χρώματα, βερνίκια, αστάρια εργαλεία βαφής και πάσης φύσεως προϊόντα βαφής & επισκευής αυτοκίνητων , καλύπτοντας κάθε είδους ανάγκη με προσήλωση πάντα στην ποιότητα και πάντα στις καλύτερες τιμές.
   2109021059 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTO COLOR

  AUTO COLOR

  Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
   2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GOLDEN CARE

  GOLDEN CARE

  Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
   2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΠΕ

  Με συνεργείο & φανοποιείο σε εγκαταστάσεις 2.000 μ2, αποτελεί "one stop shop" για επισκευή ή περιποίηση αυτοκινήτου. Αφοί Αρβανίτη. 5΄ λεπτά από την Εθνική οδό, 3΄ από την Αττική οδό (με άνετο parking)!
   2106140020 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTORADO

  AUTORADO

  Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
   6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
    2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ TEAM MARKOPOULO

  Η Μεθενίτης Team δραστηριοποιείται στην φανοποιεία και βαφή αυτοκινήτων, προσφέροντας μία σειρά από ποιοτικές υπηρεσίες. Υπόσχεται υπεύθυνη, πλήρη και ολοκληρωμένη επισκευή του αυτοκινήτου σας, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη ζημιά.
   2299025316 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ