Χρήσιμη λίστα ελέγχου εποχικού καθαρισμού

Εποχικός καθαρισμός αυτοκινήτου

1796 Επισκέψεις στο άρθρο

Μετά από μια πολύμηνη δύσκολη περίοδο το καλοκαίρι είναι "εδώ". To αυτοκίνητο σας έχει και αυτό τις ανάγκες του. Ανάγκες συντήρησης μα και ανάγκες περιποίησης, καθαρισμού ή και detailing. Είτε από τους specialists της αγοράς που προσφέρουν premium υπηρεσίες περιποίησης είτε και από εσάς τους ίδιους (όσοι το χετε)!

ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΚΕΚΕΡΗΣ
DAT HELLAS - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
Μετά τα φετινά χιόνια, το αλάτι, τη βροχή και το κρύο του χειμώνα δεν είναι καλή ιδέα να αμελήσετε τον καθαρισμό συντήρησης του αυτοκινήτου σας. Η επιστροφή στον καθαρισμό και τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας μετά από ένα εποχικό διάλειμμα μπορεί να είναι δύσκολη.

Διαβάστε πιο κάτω μια χρήσιμη λίστα ελέγχου εποχικού καθαρισμού που αν την ακολουθήσετε θα βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας θα είναι καθαρό και σε φόρμα.
 
Ξεκινάμε με το αγαπημένο όλων: το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Θα μπορούσατε να πάτε στο τοπικό πλυντήριο αυτοκινήτων σας και να το κάνουν οι επαγγελματίες του είδους για εσάς! Από την άλλη έρευνες δείχνουν πως το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι εκπληκτικά θεραπευτικό και αφήνει (στον κάτοχο που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία) μια πραγματική αίσθηση ολοκλήρωσης.

Πιθανότατα δεν γνωρίζατε καν ότι υπάρχει σωστή σειρά πραγμάτων όσον αφορά το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας - αλλά υπάρχει και δουλεύει ως εξής:
 
Πώς να καθαρίσετε το αυτοκίνητο σας στο εσωτερικό (ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω)
 • Ξεκινήστε με τον καθαρισμό των αεραγωγών και των αγωγών με πεπιεσμένο αέρα ή ένα ξεσκονόπανο ή ακόμα και ένα μωρομάντηλο.
 • Στη συνέχεια σκουπίστε το ταμπλό και το τιμόνι. Ένα πανί μικροϊνών και λίγο βερνίκι θα πρέπει να κάνει τη δουλειά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και ειδικά μαντηλάκια για το ταμπλό.
 • Στη συνέχεια, καθαρίστε όλα τα άλλα μέρη της μπροστινής κονσόλας: βάσεις ποτηριών, θήκες αλλαγής, πλαϊνά και άλλα μέρη που ενδέχεται να κρύβουν βρωμιά.
 • Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να σκουπίσετε τυχόν βρωμιά στα καθίσματα και στο πάτωμα και στη συνέχεια καθαρίστε το δάπεδο.
 • Τέλος περάστε με απορροφητική σκούπα ξανά τα καθίσματα και το δάπεδο.
 
Τώρα λοιπόν το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο για καλοκαιρινά οδικά ταξίδια!
Ακολουθήστε τον εποχικό καθαρισμ,ό και το αυτοκίνητό σας θα είναι έτοιμο για καλοκαιρινά οδικά ταξίδια!

Πώς να καθαρίσετε το αυτοκίνητο σας στο εξωτερικό (με τον αντίθετο τρόπο σε σχέση με το εσωτερικό. Από κάτω προς τα πάνω).
 • Καθαρίστε τα ελαστικά σας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό ελαστικών με βάση το οξύ. Αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικών, διότι μπορούν να βλάψουν το χρώμα του αυτοκινήτου σας.
 • Πλύνετε το αυτοκίνητό σας με το χέρι. Αποφύγετε το πλύσιμο του αυτοκινήτου που βλέπετε στα βενζινάδικα. Εάν πρόκειται να το κάνετε, κάντε το σωστά (και με λιγότερα χρήματα).
 • Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα πλυσίματος αυτοκινήτου: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ειδικά διαμορφωμένο σαμπουάν αυτοκινήτου. Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό. Μπορεί να αφαιρέσει προστατευτικές επενδύσεις όπως το κερί από το αυτοκίνητό σας και να βλάψει το χρώμα σας.
 • Στεγνώστε το αυτοκίνητό σας. Μην βγείτε στον ήλιο με νερό πάνω του, γιατί θα αφήσει σημάδια από το νερό. Στεγνώστε το αυτοκίνητό σας με ένα στεγνό πανί ή με ένα πανί μικροϊνών.
 • Γυαλίστε το χρώμα σας. Χρησιμοποιήστε είτε βερνίκι βαφής είτε κερί στίλβωσης αυτοκινήτου. Για να το αφαιρέσετε, προτείνουμε έναν ηλεκτρικό ταλαντωτή στιλβωτή/ρυθμιστικό. Αλλά αν δεν έχετε ένα από αυτά που ξαπλώνουν, μπορείτε πάντα να το κάνετε με τον παλιομοδίτικο τρόπο, δηλαδή με το χέρι.
 • Χρησιμοποιείστε προστατευτικό για το χρώμα σας, όπως κερί σφράγισης ή κερί carnauba. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε σεζόν για την προστασία του χρώματος του αυτοκινήτου σας.
 • Καθαρίστε το ποτήρι σας χρησιμοποιώντας καθαριστικό γυαλιού χωρίς αμμωνία και πανί μικροϊνών.
 
Τώρα λοιπόν το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο για καλοκαιρινά οδικά ταξίδια!
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ