COMBATT: 10 χρόνια πολυδιάστατης & συστηματικής δράσης για την περιβαλλοντολογικά ορθή, σύννομη και αποτελεσματική διαχείριση των απόβλητων μπαταριών

1186 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/2/2024

Το 2024 σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ιστορία της COMBATT A.E. καθώς φέτος η εταιρεία γιορτάζει τα 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στο χώρο της Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων.

 
Τα θεμέλια για τη δυναμική πορεία της εταιρείας τοποθετήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2014, όταν η COMBATT ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα Πρότυπο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Μπαταριών Οχημάτων & Βιομηχανίας για ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της η COMBATT προώθησε την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών στηρίζοντας τη συνεργασία του Συλλογικού Συστήματος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαδικασίες της εναλλακτικής διαχείρισης.

Η COMBATT εφαρμόζει από το 2014 και συμμορφώνεται έμπρακτα, ήδη από την αρχή της λειτουργίας της, με τις μεταγενέστερες διατάξεις, αρχικά του Ν4496/2017 και στη συνέχεια του ισχύοντος σήμερα 4819/2021, περί μη επιχειρηματικής εμπλοκής των ΣΣΕΔ στην αλυσίδα συλλογής, αποθήκευσης και ανακύκλωσης. Το ΣΣΕΔ COMBATT δεν πραγματοποιεί αγοροπωλησίες αποβλήτων και δε διαθέτει δική του υλικοτεχνική υποδομή διατηρώντας έτσι μια ανοιχτή σχέση με όλους τους εμπλεκόμενους.

Στην παραγωγική διαδρομή των 10 χρόνων η COMBATT έχει υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο έργο με κυριότερα σημεία του:

 • - Τη δημιουργία ενός εκτεταμένου πανελλαδικού δικτύου με περισσότερους από 60 αδειοδοτημένους συνεργάτες, το οποίο δίνει μεγάλη δυνατότητα επιλογής στις επιχειρήσεις που παράγουν απόβλητα μπαταριών να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.
 • - Την καταγραφή και την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων αποβλήτων μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας.
 • - Το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ενιαίου διαχειριστικού συστήματος ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης καθώς και διαχείρισης θεμάτων υγείας & ασφάλειας στην εργασία πιστοποιημένο από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Lloyd`s σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018. Έτσι, διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αξιοπιστία της διαχείρισης.
 • - Το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία της πολλαπλά βραβευμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διαχείριση των εντύπων αναγνώρισης επικίνδυνων αποβλήτων που θέτει τη βάση για την ψηφιοποίηση της διακίνησης και της ιχνηλασιμότητας των αποβλήτων μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας.
 • - Το σχεδιασμό και την υλοποίηση περισσότερων από 130 δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης. Στις υλοποιηθείσες δράσεις περιλαμβάνονται ενέργειεςευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας, πολλαπλές συμμετοχές σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις, ημερίδες καθώς και συστηματική υποστήριξη της περιβαλλοντικής καινοτομίας.
 • - Τη στενή και συστηματική συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τον ΕΟΑΝ για την προώθηση των απαραίτητων θεσμικών δράσεων και την ενδυνάμωση της Εναλλακτικής Διαχείρισης των αποβλήτων μπαταριών στην Ελλάδα.
 • - Τη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό σύνδεσμο των οργανισμών διευρυμένης ευθύνης παραγωγών μπαταριών EUCOBAT καθώς και τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς (ΕΕΔΣΑ, ΣΕΠΑΝ, EUROBAT, Συλλογικά Συστήματα) για τη διαβούλευση και τη συμβολή στη διαμόρφωση των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων στους τομείς διαχείρισης των αποβλήτων.
Τα θεμέλια που έχουν τεθεί είναι ισχυρά και επιτρέπουν στην COMBATT να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νέας εποχής με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από την αδήριτη πλέον ανάγκη της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και της επιτάχυνσης της πράσινης ενεργειακής μετάβασης.  

Οι μπαταρίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι πολλών σημαντικών τομέων της ζωής, της οικονομίας, της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ καθώς και της ηλεκτροκίνησης. Κατά συνέπεια η ορθή διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών καθίσταται απαίτηση πρωταρχικής σημασίας.

Οι μπαταρίες μπορούν να «φορτίσουν» ένα βιώσιμο μέλλον και η COMBATT εργάζεται για την αποτελεσματική διαχείριση και ανακύκλωσή τους. Με εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η COMBATT γιορτάζει τα 10 χρόνια της και συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις της χτίζοντας συμμαχίες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η συμβολή σου μετράει!

Μάθε περισσότερα στο
www.combatt.eu
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

 • ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

  Η επιχείρηση FOTIN BAT δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στο λιανικό-χονδρικό εμπόριο μπαταριών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών καθώς και μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης. Διαθέτουν μπαταρίες παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΒ Σλοβενίας, ένα από τα πλέον καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών στην Ευρώπη, που διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε 1 χρόνο εγγύηση σε όλες τις μπαταρίες.
   210 5913811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

  ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

  Η Εταιρεία ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1976, με Πανελλαδικό δίκτυο διανομής εισάγει και διακινεί σε εμπόρους, επώνυμα ανταλλακτικά πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση των μεγαλυτέρων εργοστασίων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας., όπως οι Μπαταρίες BANNER που μας προτείνουν. 
   210 4833980-2 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
   2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  ΛΑΔΑΔΙΚΟ

  Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
   2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

  ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

  Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
   2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RE-BATTERY

  RE-BATTERY

  Re-Battery: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών. Εκπροσωπεί το 48,8% της αγοράς των συσσωρευτών μολύβδου (Υπόχρεοι/Εισαγωγείς-Παραγωγοί). Διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

   2105575075 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ