Γιατί πρέπει να το πλένεις και το φθινόπωρο

3073 Επισκέψεις στο άρθρο

Η πιο μελαγχολική εποχή του χρόνου είναι εδώ και πλέον επίσημα, με τα φύλλα των δέντρων να πέφτουν και τον καιρό να μετατρέπεται από ζεστό και ξηρό, σε κρύο και υγρό. Είναι επίσης η εποχή που οι περισσότεροι αμελούν το πλύσιμο του αυτοκίνητου τους. Κάνουν όμως λάθος.

AUTOVISION SAKAR
ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ
Είναι ένα συνηθισμένο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους επαγγελματίες των πλυντηρίων αυτοκινήτων, ότι το φθινόπωρο είναι η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου όσον αφορά το πλύσιμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί οδηγοί θεωρούν ότι οι κίνδυνοι αυτή την εποχή είναι λίγοι. Ωστόσο κάνουν λάθος. Για την ακρίβεια το χώμα, τα ξεραμένα φύλλα, η λάσπη είναι μερικοί από τους «εχθρούς» που παραμονεύουν να χαλάσουν την εικόνα του. Γιατί λοιπόν να μην το καθαρίσεις και τον Οκτώβριο;

4 tips    

-Καθάρισε τα «συντρίμμια». Έχει κρύο, νυχτώνει πιο νωρίς και βρέχει συχνά. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα έχεις την τέλεια ορατότητα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να απομακρύνεις τα φύλλα, τα κλαδιά, τη βρωμιά κλπ., κυρίως από τα τζάμια.
 
-Τσέκαρε τους υαλοκαθαριστήρες. Σιγουρέψου ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι καθαροί και πλήρως λειτουργικοί. Αν όχι πρέπει να τους αντικαταστήσεις.
 
-Καλό εσωτερικό πλύσιμο. Απλά σκέψου τα μπες βγες τις βροχερές μέρες. Φύλλα, λάσπη και νερό κάνουν επίθεση στα πατάκια. Κόλαση! Κάνε μία χάρη στο αυτοκίνητο σου και σκούπισε το εσωτερικό όσο πιο γρήγορα μπορείς.
 
-Μην ξεχνάς να κερώνεις. Το κέρωμα είναι μια λειαντική επίστρωση η οποία προστατεύει τη βαφή από σκόνη, βρωμιά και ακτινοβολία. Αποτελεί οπότε το επόμενο «βήμα» του γυαλίσματος σε ένα αυτοκίνητο, ενισχύοντας την εμφάνιση και την προστασία του. Γιατί λοιπόν να μην το κάνεις το φθινόπωρο