• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/1/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2002

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Toyota Corolla 1,4 5d vs
Opel Astra 1,4 5d
 

Nτέρμπι πρωτοπόρων
 

Το Opel Astra που έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις το 2001 για την κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων υπερασπίζεται το θρόνο του απέναντι στο πλήρως ανανεωμένο και συνολικά αναβαθμισμένο Toyota Corolla που διακρίνεται με τις επιδόσεις του σε κάθε τομέα αξιολόγησης. Οι πεντάθυρες εκδόσεις των δύο μοντέλων προάγουν την πρακτικότητα και έρχονται πιο κοντά στις ανάγκες των νέων οικογενειών, με τα σύγχρονα σε εμφάνιση αμαξώματά τους.

Η 9η γενιά του Toyota Corolla προάγει τα στοιχεία που έκαναν δημοφιλές το μικρομεσαίο Ιαπωνικό αυτοκίνητο (αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής, υψηλή τεχνολογία μηχανικών μερών) από τις προηγούμενες γενιές, ενώ επιπλέον προσφέρει ποιότητα υλικών και σχεδίαση που κλείνει ακόμα περισσότερο την "ψαλίδα" με τους εκ Γερμανίας κατόχους των σκήπτρων του τομέα. Η θελκτική σχεδίαση της 5θυρης έκδοσης του μοντέλου "εξευρωπαϊζει" ακόμα περισσότερο το προφίλ του Corolla, κάτι που συμβαίνει σε μικρότερο όμως βαθμό και με την αντίστοιχη 4θυρη. Οι φαρδιές πίσω κολόνες εντείνουν το αίσθημα στιβαρότητας και κατ' επέκταση ασφαλείας που αποπνέει το μοντέλο, αν και πλήττουν την ορατότητα του οδηγού ως ένα βαθμό. Η δυναμική σχεδίαση του εμπρόσθιου μέρους με την καμπύλη του καπό και τα ευμεγέθη και καλαίσθητα -όπως και τα πίσω- φωτιστικά σώματα υπογραμμίζουν την πολύ καλή αισθητική του μοντέλου. 
Στην εμπορική πορεία που μόλις άρχισε στην ελληνική αγορά το Ιαπωνικό μοντέλο εύλογα θα "βρει" μπροστά του το καταξιωμένο στη συνείδηση των καταναλωτών Opel Astra. Το Γερμανικό μοντέλο "βαδίζει" στο τέταρτο έτος της παρουσίας του στην εγχώρια αγορά και εύλογα δε συναρπάζει πλέον με τη σχεδίασή του, καθώς η εξοικείωση με το σχήμα του είναι πλήρης. Οι σχεδιαστικές αξίες που πρεσβεύει και που έχουν να κάνουν με την αποπνέουσα στιβαρότητα, φαίνεται πως εκτιμώνται σταθερά από τους καταναλωτές αφού σε συνδυασμό με την καλή τιμή (το κόστος αγοράς ξεκινά από χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιάπωνα ανταγωνιστή) και τον εξοπλισμό του μοντέλου αλλά και την υψηλή ποιότητα των υλικών και της συναρμολόγησης, το Opel Astra χαίρει μεγάλης αποδοχής από το αγοραστικό κοινό. 
Η βασική έκδοση του νέου Toyota Corolla εμφανίζεται πολύ καλά εξοπλισμένη, δικαιολογώντας έτσι ως ένα βαθμό και την "τσιμπημένη" αγοράς του μοντέλου. Από την άλλη μεριά, ο Γερμανός ανταγωνιστής μπορεί να εφοδιαστεί με αντίστοιχα στοιχεία εξοπλισμού -καθώς η βασική του έκδοση υστερεί στον τομέα, κυρίως στα στοιχεία ασφαλείας- έχοντας ανάλογη επιβάρυνση σε οικονομικό επίπεδο. Η έκδοση Elegance του Γερμανικού μοντέλου, είναι πιο "πλούσια" καθώς περιλαμβάνει και πλευρικούς αερόσακους.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Toyota Corolla 1,4 5d vs Opel Astra 1,4 5d
 
Nτέρμπι πρωτοπόρων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Κορυφαία μηχανικά σύνολα 1,4 λίτρων
Υψηλή ποιότητα και εξαιρετική εργονομία
"Ισοπαλία" σε επίπεδο εσωτερικών χώρων
Βραχεία κεφαλή Corolla στο δρόμο
Η αξία του "νικημένου"...

Το ξεχώρισαν παγκόσμια θα το λατρέψεις κι εσύ

Πότε βγαίνουν τα εξαρτήματα ΝΟΚ ΑΟΥΤ;

Πως θα συντηρήσεις τα ελαστικά σου;

Αυτόματο vs Μηχανικό κιβώτιο

Η κίνηση στους δρόμους

Νανοτεχνολογία & στην περιποίηση του αυτοκινήτου

Διαρροή: Νέο VW Golf

Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 200 4Μatic Coupe

Ford Kuga, από 21.375€, επιτόκιο 1% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Αποκλειστικό: Νέο VW Tiguan

H νέα BMW Σειρά 4;

Αναβάθμιση για Mazda CX-8

Ντεμπούτο για το Subaru WRX STI EJ20 Final Edition

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

FORDAdvertisement: Ford Kuga, από 21.375€, επιτόκιο 1% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

περισσότερα »