• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/1/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2002

Βραχεία κεφαλή Corolla στο δρόμο

Τα οδικά χαρακτηριστικά των δύο ανταγωνιστών καλύπτουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις του μέσου οδηγού σε επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας. Αμφότερα επιδεικνύουν ιδιαίτερη σταθερότητα σε στροφές και ευθείες, με το Corolla να κερδίζει με μικρή διαφορά, χάρη στην... πεισματική άρνηση του πίσω ημιάκαμπτου άξονα να ανοίξει την τροχιά του. Ακόμα και με το άφημα του γκαζιού μέσα στη στροφή αλλά και απότομη κίνηση στο τιμόνι, το πίσω μέρος διατηρεί ευλαβικά την αρχική πορεία. Από την άλλη μεριά, το Opel Astra είναι ελαφρώς πιο ενδοτικό σε περίπτωση που ο οδηγός επιδιώξει την εμφάνιση υπερστροφής αλλά παραμένει εύκολα ελεγχόμενο σε κάθε περίπτωση, καθώς η εμφανιζόμενη υπερστροφή είναι περιορισμένη. Οι κλίσεις του αμαξώματος τόσο του Corolla όσο και του Astra σε δρόμους με στροφές είναι περιορισμένες, κάτι όμως που δεν επιβαρύνει την άνεση των επιβατών, καθώς στην πράξη η σκληρότητα των αναρτήσεων αποδεικνύεται πως λειτουργεί ισομερώς για την απορρόφηση των ανωμαλιών και την καλή οδική συμπεριφορά. Το ρόλο τους παίζουν άλλωστε και τα στιβαρά και άκαμπτα αμαξώματα, που εκτιμώνται κατά τη γρήγορη οδήγηση αφού συντελούν αποφασιστικά στην καλή αίσθηση που προσφέρουν τα δύο μοντέλα στους οδηγούς τους. Τα φρένα και στις δύο περιπτώσεις ικανοποιούν όντας ανθεκτικά στη σκληρή χρήση, ενώ και εδώ το Ιαπωνικό μοντέλο παίρνει βραχεία κεφαλή, κυρίως χάρη στην ανώτερη αίσθηση που προσφέρουν οι απλοί δίσκοι στους τροχούς του πίσω άξονα (σε αντίθεση με το Astra που διαθέτει ταμπούρα).


Περιορισμένες κλίσεις στις στροφές και υψηλά περιθώρια πρόσφυσης είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της οδικής συμπεριφοράς του Opel Astra.


Το ελαφρύ τιμόνι του Corolla δεν προβληματίζει ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες, καθώς προσφέρει σαφήνεια και καλή αίσθηση.

Σταθερό και ευθύβολο, το Opel Astra κινείται εμπνέοντας ασφάλεια σε οδηγό και επιβάτες σε ευθείες με υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα.
Απόλυτα ασφαλής σε κάθε περίπτωση είναι η συμπεριφορά του Toyota Corolla. Υποστροφή ιδιαίτερα προοδευτική θα κάνει την εμφάνισή της όταν ο οδηγός το παρακάνει.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Toyota Corolla 1,4 5d vs Opel Astra 1,4 5d
 
Nτέρμπι πρωτοπόρων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Κορυφαία μηχανικά σύνολα 1,4 λίτρων
Υψηλή ποιότητα και εξαιρετική εργονομία
"Ισοπαλία" σε επίπεδο εσωτερικών χώρων
Βραχεία κεφαλή Corolla στο δρόμο
Η αξία του "νικημένου"...