Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/4/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2002

Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan και της Toyota

To νέο Nissan Micra αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας το 2003. Κύριο χαρακτηριστικό του νέου μικρού μοντέλου της Nissan είναι η μοντέρνα σχεδίαση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού. Το τελευταίο θα είναι πιο ευρύχωρο και καλύτερο ποιοτικά από του προηγούμενου μοντέλου. Για την κίνηση του νέου Micra θα υπάρχει ένας νέος 4κύλινδρος κινητήρας.

Toyota Yaris Verso 
Η πολυχρηστική έκδοση του Yaris, Verso, διαθέτει ένα "ιδιαίτερο" σχεδιαστικά αμάξωμα. Το ταμπλό του Yaris Verso είναι παρόμοιο αισθητικά με αυτό του Yaris. Η σωστή διαρρύθμιση του θαλάμου των επιβατών εξασφαλίζει μεγάλους χώρους για 4 ενήλικα άτομα, ενώ και ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι αρκετά μεγάλος. Για την κίνηση του Yaris Verso υπάρχει το VVT-i μοτέρ των 1,3 λίτρων το οποίο έχει πολιτισμένη λειτουργία και είναι δυνατό. Στο δρόμο το πολυχρηστικό Yaris παρουσιάζει φιλική οδική συμπεριφορά, ενώ η ανάρτησή του παρέχει ικανοποιητική άνεση στους επιβάτες.

Nissan Maxima 
Στην κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων η Toyota δε διαθέτει κάποιο μοντέλο στη χώρα μας, ενώ η Nissan εκπροσωπείται από το Maxima. Το εν λόγω μοντέλο έχει συντηρητική σχεδίαση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του. Αυτό είναι ποιοτικά κατασκευασμένο, ωστόσο η αίσθηση που αποπνέει στον παρατηρητή υπολείπεται έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών μοντέλων. Ο θάλαμος των επιβατών έχει μεγάλες διαστάσεις, ενώ αντίστοιχα μεγάλος είναι ο όγκος του χώρου αποσκευών. Ο V6 κινητήρας των 2,0 λίτρων έχει πολιτισμένη λειτουργία και μέτρια απόδοση.

Toyota Celica 
Στην κατηγορία των κουπέ αυτοκινήτων συναντάμε μοντέλο μόνο από την Toyota, τη Celica. H σχεδίαση του αμαξώματός της είναι ιδιαίτερα δυναμική. Ανάλογη είναι και η εντύπωση που αποκομίζει ο παρατηρητής από το εσωτερικό της Celica, στο οποίο τα σκληρά πλαστικά δε συμβαδίζουν με τα ποιοτικά δεδομένα της Toyota. 
Στο δρόμο το κουπέ αυτοκίνητο της Toyota είναι σε θέση να καλύψει στις σπορτίφ "ανησυχίες" του οδηγού τόσο στη "νορμάλ" έκδοση, αλλά κυρίως στην T-Sport. H τελευταία διακρίνεται για το δυνατό κινητήρα, ο οποίος παρουσιάζει "έκρηξη" ισχύος μετά τις 6.000 σ.α.λ.

Toyota MR2 
To Toyota MR2 δεν έρχεται αντιμέτωπο με κάποιο αντίστοιχο μοντέλο από τη Nissan. Σχεδιαστικά το Toyota MR2 είναι "επιθετικό" από όποια πλευρά και αν το κοιτάξει κανείς. Η εικόνα αυτή δεν ισχύει για το εσωτερικό του MR2, στο οποίο η ποιότητα των υλικών δεν είναι σύμφωνη με τα πολύ καλά πρότυπα της Ιαπωνικής εταιρείας. Σε δρόμο με στροφές το MR2 θα παρουσιάσει υπερστροφή, για τον έλεγχο της οποίας ο οδηγός έχει "σύμμαχο" το άμεσο με πολύ καλή αίσθηση τιμόνι. Ο κινητήρας των 1,8 λίτρων του Toyota MR2 είναι εύστροφος με πολυ καλή ροπή και προσδίδει στο πισωκίνητο ρόουντστερ αυτοκίνητο πολύ καλές επιδόσεις.


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Nissan εναντίον Toyota
 
Η σύγκρουση των Σαμουράι
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan και της Toyota
Nissan Micra vs Toyota Yaris
Nissan Almera vs Toyota Corolla 
Nissan Primera vs Toyota Avensis
Nissan X-Trail vs Toyota RAV4
Nissan Alnmera Tino vs Toyota Corolla Verso
Nissan Terrano vs Land Cruiser 90
Nissan Patrol vs Toyota Land Cruiser 100