Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/4/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2002

Nissan Micra vs Toyota Yaris

Στη δημοφιλή στη χώρα μας κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, οι ιαπωνικές εταιρείες Nissan και Toyota εκπροσωπούνται από τα μοντέλα Micra και Yaris αντίστοιχα. Το Micra παρουσιάστηκε το 1992 και ανανεώθηκε αισθητικά και μηχανικά το 1998, ενώ το Yaris έκανε την εμφάνισή του το 1999. 
Σχεδιαστικά το Micra είναι συντηρητικό τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του, ενώ το Yaris ακολουθεί σύγχρονα αισθητικά πρότυπα. Ο θάλαμος επιβατών του μικρού μοντέλου της Toyota είναι από τους πιο ευρύχωρους της κατηγορίας, ενώ αντίθετα αυτός του Micra είναι μέτριος. 
Παράλληλα το Yaris έχει το πλεονέκτημα ότι το πίσω κάθισμα μετακινείται κατά το διαμήκη άξονα του αμαξώματος, αυξομειώνοντας τον όγκο του χώρου αποσκευών (205-305 λίτρα), καθώς και το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών. 
Στο δρόμο το Yaris παρουσιάζεται πιο ομοιογενές. Στις στροφές, η υποστροφή στο όριο είναι πιο περιορισμένη στο Yaris απ' ό,τι στο Micra, στο οποίο ο πίσω άκαμπτος άξονας παρουσιάζει αναπηδήσεις σε ανωμαλίες του οδοστρώματος. Το μικρό Nissan εφοδιάζεται με δύο κινητήρες 1,0 και 1,4 λίτρων, ενώ το Yaris διατίθεται με κινητήρες 1,0, 1,4 και 1,5 λίτρων. Συνολικά το Yaris συγκεντρώνει περισσότερα πλεονεκτήματα από το Micra, το οποίο βρίσκεται στη "δύση" της καριέρας του.


Το Nissan Micra διαθέτει συντηρητική σχεδίαση. Η πίσω ανάρτησή του παρουσιάζει αναπηδήσεις σε ένονες ανωμαλίες του δρόμου. 


Ένα από τα ολοκληρωμένα μικρά αυτοκίνητα είναι το Toyota Yaris. Η οδική του συμπεριφορά είναι φιλική.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Nissan εναντίον Toyota
 
Η σύγκρουση των Σαμουράι
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan και της Toyota
Nissan Micra vs Toyota Yaris
Nissan Almera vs Toyota Corolla 
Nissan Primera vs Toyota Avensis
Nissan X-Trail vs Toyota RAV4
Nissan Alnmera Tino vs Toyota Corolla Verso
Nissan Terrano vs Land Cruiser 90
Nissan Patrol vs Toyota Land Cruiser 100