Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/4/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2002

Nissan Almera vs Toyota Corolla 

Το Almera (Sunny παλαιότερα) και το Corolla είναι οι "αιώνιοι" αντίπαλοι της μικρομεσαίας κατηγορίας. Η τελευταία γενιά του μικρομεσαίου Toyota είναι περισσότερο σύμφωνη σχεδιαστικά με τα ευρωπαϊκά αισθητικά πρότυπα από ό,τι το Almera. Στο εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων η εικόνα είναι ευχάριστη. Το ταμπλό του Corolla είναι κατασκευασμένο από καλύτερης ποιότητας υλικά (το πάνω τμήμα του αποτελείται από αφρώδες υλικό έναντι του σκληρού πλαστικού στο Almera). 
Οι χώροι των επιβατών είναι αρκετά καλοί και στα δύο μοντέλα (ανεξάρτητα από τα αμαξώματά τους), ενώ ένα ελαφρύ προβάδισμα έχει το Corolla στους διαθέσιμους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Ωστόσο το Almera διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το Corolla σε όλα τα αμαξώματα. Η οδική συμπεριφορά και των δύο μικρομεσαίων Ιαπωνικών μοντέλων είναι φιλική, ενώ η άνεση που προσφέρουν στους επιβάτες είναι αρκετά καλή. 
Το Corolla διαθέτει πληρέστερη γκάμα κινητήρων, καθώς διατίθεται με μηχανικά σύνολα 1,4, 1,6 και 1,8 λίτρων έναντι του Almera το οποίο τροφοδοτείται με δύο μοτέρ 1,5 και 1,8 λίτρων. Πιο ολοκληρωμένη πρόταση για τον "απαιτητικό" καταναλωτή αποτελεί το μικρομεσαίο μοντέλο της Toyota, το οποίο δικαιολογεί την αυξημένη τιμή αγοράς του τόσο λόγω της συνολικά πολύ καλής του εικόνας, όσο και του πλήρους εξοπλισμού. Το Nissan Almera έχει ελκυστική σχεδίαση. Στην αγορά διατίθεται με 3 αμαξώματα και 2 κινητήρες. Το Toyota Corolla αποτελεί ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας. 
Το δίχρωμο ταμπλό του Almera είναι λειτουργικό, ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή. 
Καλύτερο ποιοτικά είναι το ταμπλό του Corolla από αυτό του Almera. Αισθητικά αποπνέει στιβαρότητα. 
Το εσωτερικό του Yaris έχει σύγχρονη σχεδίαση. Τα σκληρά πλαστικά είναι ικανοποιητικής ποιότητας.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Nissan εναντίον Toyota
 
Η σύγκρουση των Σαμουράι
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan και της Toyota
Nissan Micra vs Toyota Yaris
Nissan Almera vs Toyota Corolla 
Nissan Primera vs Toyota Avensis
Nissan X-Trail vs Toyota RAV4
Nissan Alnmera Tino vs Toyota Corolla Verso
Nissan Terrano vs Land Cruiser 90
Nissan Patrol vs Toyota Land Cruiser 100