• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/6/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/6/2002

Yaris Linea Eco  - Crown Mild Hybrid - Avensis D-4D

Yaris Linea Eco
H οικολογική αυτή έκδοση του Yaris κάνει χρήση του συστήματος Stop & Go επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μικρότερες εκπομπές ρύπων σε αστικές διαδρομές. Με το εν λόγω σύστημα ο κινητήρας σβήνει προσωρινά όταν το όχημα σταματά και εκκινεί πάλι τη λειτουργία του με το πάτημα του πεντάλ του αμπραγιάζ. To Yaris Linea Eco εφοδιάζεται με το 1.000άρη κινητήρα των 68 ίππων και καταναλώνει μόνο 5,0 λίτρα/100 χλμ., ενώ σε αστικές διαδρομές η κατανάλωσή του είναι ακόμη και 18% χαμηλότερη από εκείνη του συμβατικού Yaris 1,0.


Crown Mild Hybrid
Η Toyota έχει δημιουργήσει μία Mild Hybrid έκδοση για το πολυτελές της σεντάν, το Crown, το οποίο διατίθεται στην ιαπωνική αγορά. Πρόκειται για την έκδοση με τον 3λιτρο κινητήρα VVT-i των 200 ίππων ο οποίος εφοδιάζεται με σύστημα Stop & Go και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που τροφοδοτεί με ενέργεια τις απαραίτητες λειτουργίες του αυτοκινήτου όταν αυτό σταματά προσωρινά, οπότε και ο θερμικός κινητήρας είναι σβηστός. Το Crown Mild Hybrid επιτυγχάνει με αυτόν τον τρόπο οικονομία καυσίμου της τάξεως του 15% σε σχέση με τη συμβατική έκδοση.


Avensis D-4D
Το Avensis D-4D αποτελεί μία έκδοση του μοντέλου με το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 110 ίππων. Στον κινητήρα αυτό έχει ενσωματωθεί ένα σύστημα κοινής γραμμής τροφοδοσίας καυσίμου δεύτερης γενιάς με το οποίο εξασφαλίζεται η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, το μοντέλο εφοδιάζεται με το εξελιγμένο τεχνολογικά καταλυτικό σύστημα DPNR της Toyota, με το οποίο επιτυγχάνεται σημαντική μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου και των αιωρούμενων σωματιδίων καπνού. Το σύστημα θα εξοπλίζει από το επόμενο έτος πολλούς πετρελαιοκινητήρες της Toyota.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τα οικολογικά αυτοκίνητα της Toyota
 
Πρωτοπορία εκ φύσεως
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Toyota Prius
FCHV-4
Estima Hybrid
ES
Yaris Linea - Crown Mild Hybrid - Avensis D-4D