• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/2/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/2/2004
Test mtx
Suzuki Liana facelift 1,6 4x4
Επαναπροσδιορίζοντας τη θέση του
Πέραν της αναβαθμισμένης αισθητικής και του βελτιωμένου κινητήρα των 1,6 λίτρων το ανανεωμένο Suzuki Liana 4x4 έχει να επιδείξει και ένα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.
Το μικρομεσαίο μοντέλο της Suzuki με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα υπέστη ένα περιορισμένο facelift με στόχο την αναβάθμιση της αισθητικής του κυρίως. Οι μεγάλοι, άνετοι και πλήρως αξιοποιήσιμοι χώροι στο ανανεωμένο και ποιοτικό εσωτερικό και ο δυναμισμός της συγκεκριμένης τετρακίνητης έκδοσης της δοκιμής αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.
Η ονομασία Liana προέρχεται από τα αρχικά (Life In A New Age “Ζωή σε μια νέα εποχή”) και αυτό ακριβώς επιδιώκει να προσφέρει η Suzuki με τον εκπρόσωπό της στη μικρομεσαία κατηγορία. Το ιδιότυπο σχήμα του πεντάθυρου αμαξώματος του Liana συνδυάζει στοιχεία από στέισον βάγκον, πολυμορφικά και χάτσμπακ αυτοκίνητα με αρκετές σπορτίφ πινελιές. Το τελευταίο είναι πλέον και ένα από τα κυριότερα γνωρίσματα του Liana καθώς η νέα μάσκα, τα πλαϊνά προστατευτικά και οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες αποκαλύπτουν με σαφήνεια τον περισσότερο δυναμικό χαρακτήρα της κορυφαίας έκδοσης 1,6 4x4 που δοκιμάσαμε. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης του Liana είναι η πόρτα του χώρου για τις αποσκευές που πλέον είναι βαμμένη εξ ολοκλήρου στο χρώμα του αμαξώματος. Στο εσωτερικό νέας σχεδίασης είναι το ταμπλό καθώς και η κεντρική κονσόλα, ενώ οι λεπτομέρειες από απομίμηση αλουμινίου σε αυτήν, τους πλαϊνούς αεραγωγούς και τις πόρτες προσδίδουν μια νότα δυναμισμού. Οι χώροι επαρκούν για τις μεταφορικές ανάγκες πέντε επιβατών και τα νέου τύπου καθίσματα με τις ποιοτικές νέες υφασμάτινες επενδύσεις παρέχουν ένα πολύ καλό επίπεδο άνεσης. Ο σπορτίφ χαρακτήρας του νέου Liana 1,6 4x4 αντικατοπτρίζεται και στην οδική του συμπεριφορά όπου το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης σε συνδυασμό με το στιβαρό αμάξωμα και τις αρκετά σφικτές αναρτήσεις προσφέρουν μια ουδέτερη οδική συμπεριφορά. Στις ευθείες η σταθερότητά του είναι καλή, αν και λόγω του αυξημένου ύψους του αμαξώματος επηρεάζεται έως ένα σημείο από τους πλευρικούς ανέμους. Χάρη στο σύστημα της μόνιμης τετρακίνησης και τα ελαστικά διαστάσεων 195/55/R15 η συμπεριφορά του Liana στις στροφές παραμένει ουδέτερη και απόλυτα ελεγχόμενη στο όριο. Σε αυτό συμβάλλει θετικά και η σφικτή ρύθμιση των αναρτήσεων που ωστόσο δε θα κουράσει τους επιβάτες σε πολύωρες μετακινήσεις. Τέλος τα φρένα ικανοποιούν σε ισχύ αλλά και σε αίσθηση ενώ το ABS θα ενεργοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή. Πέραν της αναβαθμισμένης αισθητικής και του βελτιωμένου κινητήρα των 1,6 λίτρων το ανανεωμένο Suzuki Liana 4x4 έχει να επιδείξει και ένα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού με το κόστος αγοράς του να ανέρχεται στα 17.698 ευρώ. Συγκεκριμένα στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού καθώς και πλευρικοί, τρία προσκέφαλα πίσω και ζώνες τριών σημείων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, ηλεκτρικοί καθρέφτες και κλειδαριές, ράδιο-CD, immobilizer, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.
Τεχνικά χαρακτηριστικάΜας άρεσε
Το ποιοτικό μαλακό πλαστικό στο επάνω μέρος του ταμπλό Η ανανεωμένη αισθητική του εμπρός και πίσω τμήματος
Δε μας άρεσε
Η μερική ασάφεια του επιλογέα ταχυτήτων Οι αναπηδήσεις του πίσω άξονα στις εγκάρσιες ανωμαλίες
Βελτιωμένος κινητήρας
O κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει πλέον 106 ονομαστικούς ίππους (δηλαδή 2 ίππους επιπλέον) χάρη στη νέα χαρτογράφηση που έχει υποστεί ενώ έχει δεχθεί τις κατάλληλες βελτιώσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή ηχομόνωσή του. Η μέγιστη τιμή της ροπής του σύμφωνα με τον κατασκευαστή ανέρχεται στα 144 Nm και είναι διαθέσιμη από τις μεσαίες στροφές λειτουργίας του. Πληροί τις προδιαγραφές της νόρμας Εuro4 αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Σε αυτό συμβάλλει και η μακριά τελική σχέση του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων.

 
 Suzuki Liana facelift 1,6 4x4
Εσωτερικό