• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  19/5/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Hyundai Getz 1,3 5d του 2003
Οικονομικό και αξιόπιστο
Διαβάστηκε από 14257 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:19/5/2009
Το Hyundai Getz είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, το οποίο διακρίνεται για τη συμφέρουσα τιμή του και την πολύ καλή αξιοπιστία.
Κινητήρας. Κάτω από το καπό του κορεάτικου μοντέλου βρίσκεται ένας κινητήρας 1,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 87 δυναμομετρημένους ίππους και 126 Nm ροπής. Τα παραπάνω νούμερα κρίνονται απλά επαρκή για την άνετη κίνηση του αμαξώματος των 1.075 κιλών. Έτσι, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 14,2 δευτερόλεπτα.
Οδική συμπεριφορά. Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει Hyundai Getz είναι η ποιότητα της κύλισης. Στο δρόμο το πίσω μέρος θα γλιστρήσει μόνο με σχετικές ενέργειες από τη μεριά του οδηγού. Η συμπεριφορά του μικρού μοντέλου κάτω από πίεση είναι αμιγώς υποστροφική, ενώ ο έλεγχός της ανακτάται με σχετική ευκολία μέσω του ικανοποιητικού συστήματος διεύθυνσης. Για τις δύσκολες καταστάσεις, τα φρένα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.
Εσωτερικό - Χώροι. Μπαίνοντας στην καμπίνα του Getz η εικόνα που αντικρίζει κάποιος, όσον αφορά στο ταμπλό, είναι λιτή. Από πλευράς ποιότητας, τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται είναι σκληρά αλλά διακρίνονται για τη συναρμολόγησή τους, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται ενοχλητικοί τριγμοί. Στον τομέα των χώρων, οι επιβάτες του μικρού Hyundai δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ο χώρος αποσκευών κρίνεται ικανοποιητικός, έχοντας χωρητικότητα 254 λίτρων.
Μεταπωλητική αξία.Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου. Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι η χαμηλή συχνότητα βλαβών που εμφανίζει.
Value for Money. Πολύ καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του Hyundai Getz, λόγω της χαμηλής του τιμής, σε σχέση με τον εξοπλισμό που διέθετε από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Χώροι, αξιοπιστία, value for money
(-):Επιδόσεις, ποιότητα πλαστικών
Από το 2002 μέχρι σήμερα
Το Hyundai Getz στο οποίο αναφερόμαστε, παρουσιάστηκε το 2002. Τρία χρόνια αργότερα δέχτηκε facelift, ενώ το 2008 αντικαταστήθηκε από το i20. Βέβαια, στις Εκθέσεις Hyundai διατίθεται μέχρι και σήμερα.
Πόσο αξιόπιστο είναι;
Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται η αξιοπιστία του κορεάτικου μοντέλου. Κάποιες από τις βλάβες που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στον κινητήρα, στο σύστημα διεύθυνσης και σε κάποιες ηλεκτρικές λειτουργίες.
Το πίσω μέρος του κορεάτικου μοντέλου έχει νεανική σχεδίαση και συμβαδίζει απόλυτα με την εικόνα του υπόλοιπου αμαξώματος.
Τα πλαστικά στο εσωτερικό του Getz είναι σκληρά, αλλά η συναρμογή τους βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Citroen C3 1,4
Daihatsu YRV 1,3
Fiat Punto 95 5d
Ford Fiesta 1,4 5d
Opel Corsa 1,4 5d
Peugeot 206 1,4 5d
Renault Clio 1,4 5d
Seat Ibiza 1,4 5d
Toyota Yaris 1,3 5d

Τιμή αγοράς 2003: 10.680 ευρώ
Τιμή αγοράς 2009: 4.600 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009: 5.100 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Hyundai Getz 1,3 5d του 2003
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός