• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  7/9/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Citroen C2 1,1 του 2006
Το παιδί της πόλης
Διαβάστηκε από 10866 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:7/9/2010
Το Citroen C2 μπορεί να ποτελέσει στην αγορά των μεταχειρισμένων πρώτο αυτοκίνητο ενός νέου ή και το εφεδρικό αυτοκίνητο αστικού χαρακτήρα μιας οικογένειας.
Κινητήρας
Το C2 στη βασική έκδοση που εξετάζουμε, εφοδιάζεται με 8βάλβιδο κινητήρα χωρητικότητας 1,1 λτ., που αποδίδει 67 δυναμομετρημένους ίππους. Αυτός ο κινητήρας είναι ελαστικός και ικανοποιεί στις αστικές μετακινήσεις του μίνι αυτοκινήτου, όντας οικονομικός σε κατανάλωση. Οι επιδόσεις του βρίσκονται λίγο κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας, γεγονός που περιορίζει έτσι την εικόνα του σε εκτός πόλης διαδρομές.
Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο το μίνι C2 είναι ασφαλές και προσφέρει καλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες του, μέσω της μαλακής ανάρτησης. Το C2 είναι ικανοποιητικό οδηγικά και σε εκτός πόλης διαδρομές, επιδεικνύοντας σταθερότητα και καλή οδική συμπεριφορά, παρά το μικρό του μεταξόνιο. Το σύστημα διεύθυνσης έχει μέτρια αίσθηση σε υψηλές ταχύτητες, ωστόσο μέσα στην πόλη, που είναι και το βασικό πεδίο δράσης του C2, ο οδηγός θα εκτιμήσει την ελαφρότητά του. Οι κλίσεις σε στροφές είναι έντονες και με τη σειρά τους δεν εμπνέουν για γρήγορη οδήγηση, ενώ τα φρένα ικανοποιούν. 
Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό του C2, ο διάκοσμος είναι ευχάριστος με νεανικά στοιχεία σχεδίασης, ενώ αν και η ποιότητα κατασκευής ικανοποιεί, το φινίρισμα μετριάζει τη γενικότερη εικόνα. Οι χώροι είναι απλά επαρκείς για 4 επιβάτες, ενώ οι πίσω θα αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα με το διαθέσιμο χώρο για τα γόνατά τους. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι σχετικά μικρός, αφού είναι στα 193 λίτρα. 
Μεταπωλητική αξία
Το Citroen C2 παρουσιάζει καλή μεταπωλητική αξία, βασιζόμενο στο νεανικό του χαρακτήρα τόσο οδηγικά όσο και αισθητικά, αλλά και στον αστικό του προσανατολισμό. 
Value for Money
Η σχέση τιμής-αξίας που διαμορφώνει το C2 είναι αρκετά καλή, αν αναλογιστούμε το μέτριο επίπεδο εξοπλισμού στη βασική έκδοση.
(+): Σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, οδική συμπεριφορά
(-): Χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές, επιδόσεις, φινίρισμα
Στο δρόμο το Citroen C2 είναι ασφαλές και άνετο, αν και το βασικό πεδίο δράσης του είναι οι αστικές μετακινήσεις.

Όμορφο αισθητικά και ικανοποιητικό ποιοτικά είναι το Citroen C2 στο εσωτερικό του. Το φινίρισμα θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένο.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
VW Fox 1,2
Ford Ka 1,2
Fiat 500 1,2

Από το 2003 μέχρι σήμερα
Το Citroen C2 παρουσιάστηκε το 2003 ως αντικαταστάτης του επιτυχημένου Saxo. Διαθέτει κινητήρες 1,1, 1,4 και 1,6 λίτρων (έκδοση VTR), μέσα στο 2008 δέχτηκε αισθητική
ανανέωση, ενώ πλέον δε διατίθεται.

Τιμή αγοράς 2006: 9.580 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 5.100 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 5.800 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Citroen C2 1,1 του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός