• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Scoop

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  30/6/2011
Scoop
Κάν ΄το όπως το 500...
Ονομασία Panda - Ιστορικό παρασκήνιο
Διαβάστηκε από 14251 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:30/6/2011
Mε οικολογικό 2κύλινδρο τούρμπο κινητήρα, νεανικό και σύγχρονο look, αλλά και επηρεασμένο τεχνικά και αισθητικά από το επιτυχημένο Fiat 500, το νέο Fiat Panda έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο.
Έχοντας ήδη διαπρέψει δημιουργώντας το σύγχρονο Fiat 500, o κ. Giolito είναι ο αρχισχεδιαστής της ιταλικής φίρμας που με την ομάδα του σχεδιάζουν το επόμενο Fiat Panda.
Λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα, το 1980, το Panda παραλίγο να αλλάξει όνομα. Σύμφωνα με τον Oddone di Camerana, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat και ξάδερφο των Agnelli, η Opel είχε πολλές ενστάσεις ως προς τη ονομασία Panda, αφού η λέξη θύμιζε πολύ το δικό της Manda.
Τo θέμα με την Opel λύθηκε γρήγορα χωρίς προβλήματα, κάτι που δεν συνέβη όμως και με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, ο πρώην πρόεδρος της οποίας, Fulco Pratesi, δήλωνε τα εξής "Πριν από την παρουσίαση ζητήσαμε να μην χρησιμοποιηθεί το σύμβολό μας για ένα αυτοκίνητο. Αντιδράσαμε και στο τέλος καταλήξαμε σε οικονομικό συμβιβασμό και όλα τελείωσαν εκεί". Στη συνέχεια, το 2003, στη Fiat είχαν τη σκέψη να αλλάξουν το όνομα του Panda σε Gingo. Αυτή τη φορά, η ένσταση προήλθε από τη Renault, υποστηρίζοντας ότι ηχεί όπως το Twingo.
Μετά από αυτά, η ονομασία του μίνι μοντέλου της Fiat έμεινε οριστικά Panda...

 
 Nέο Fiat Panda
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Ονομασία Panda - Ιστορικό παρασκήνιο
21 χρόνια επιτυχίας