Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Διάκριση για τον πρόεδρο της SEAT

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/6/2011

Ο Πρόεδρος της SEAT James Muir κατέκτησε τον τίτλο του «Executive of the Year» στην Καταλονία από το περιοδικό «Ejecutivos». Η κριτική επιτροπή των Catalonian Executive Awards έκανε την απονομή σε αναγνώριση της αφοσίωσης, της εμπειρίας και της άριστης επιχειρηματικής πρακτικής στην ηγεσία της SEAT.

 
Η απονομή έγινε στις 26 Μαΐου στη Βαρκελώνη στα πλαίσια εκδήλωσης υπό την προεδρία του Francesc Xavier Mena, του Υπουργού Επιχειρήσεων και Εργασίας της Καταλανικής Κυβέρνησης.

Ανάμεσα σε αναγνωρισμένα ανά τον κόσμο πρόσωπα της πολιτικής και των επιχειρήσεων, ο James Muir παρέλαβε το βραβείο από τον Υπουργό και διαδέχτηκε τον προηγούμενο νικητή Salvador Gabarró, Πρόεδρο της Gas Natural-FENOSA, ο οποίος είχε κερδίσει τον τίτλο «Executive of the Year» το 2009.

Στην ομιλία του ο James Muir εξέφρασε την εκτίμηση του σε πρωτοβουλίες όπως αυτή, εκ μέρους όλων των βραβευμένων εταιρειών και ενθάρρυνε τους ανθρώπους των επιχειρήσεων και τους παρευρισκόμενους managers να συνεχίσουν να ασκούν την ηγεσία τους ώστε να βγουν από την κρίση δυνατότεροι.

Κατά την διάρκεια των δεκαοχτώ μηνών του ως επικεφαλής της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η SEAT έχει κερδίσει ξανά την ηγετική της θέση μετά από 31 χρόνια, έχει διακριθεί με πολλά βραβεία για τα μοντέλα της και έχει βελτιώσει τα αποτελέσματα της σε όλους τους τομείς.

O James Muir είναι Πρόεδρος της SEAT από τον Σεπτέμβριο του 2009. Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και μεγάλωσε στην Ουαλία, είναι κάτοχοs πτυχίου γερμανικής γλώσσας από το Πανεπιστήμιο του Manchester καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο marketing.

Ο James Muir ξεκίνησε την καριέρα του στην θυγατρική της Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης. Αποχώρησε από την αμερικανική πολυεθνική για να γίνει Project Manager στην Mazda Ευρώπης πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2003 διορίστηκε Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing Ευρώπης μέχρι το 2005 όπου και έγινε Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας στην Ευρώπη.

Tags: SEAT