Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

To ανανεωμένο Honda Jazz με το αυτόματο κιβώτιο CVT κάνει τη διαδρομή πολύ πιο... χαλαρή!

Το ανανεωμένο Jazz προσφέρει ευελιξία και πρακτικότητα στον οδηγό.

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με το σύστημα μετάδοσης CVT (Continuous Variable Transmission).

Ανανεωμένο Honda Jazz 1,4 CVT

37.370 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/2/2012

Tο ανανεωμένο Jazz, με το αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων, γίνεται ακόμα πιο ευκολοδήγητο, ενώ σε συνδυασμό με την πρακτικότητα και την ευελιξία, λειτουργεί ως... αγχολυτικό.

Το προσφάτως ανανεωμένο Jazz με τις αισθητικές και μηχανικές βελτιώσεις, λανσάρεται και σε έκδοση με CVT κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο υπήρχε στην πρώτη γενιά του μικρού Honda, ενώ το διέθετε μέχρι τώρα μόνο η υβριδική έκδοση του μοντέλου. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο αντικαθιστά το 6άρι αυτόματο-σειριακό κιβώτιο «i-SHIFT» με την όχι και τόσο ομαλή λειτουργία του προ facelift 2ης γενιάς Jazz. Όσον αφορά στην τιμή του Jazz 1,4 CVT, ανέρχεται στα 14.990 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό ανέσεων και ασφάλειας, ποσόν που κρίνεται λογικό δεδομένης και της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου.

Ο γνωστός και μοναδικός ως επιλογή για το Jazz κινητήρας i-VTEC των 1.339 κ.εκ. με απόδοση 99 ίππων συνδυάζεται με το σύστημα μετάδοσης CVT (Continuous Variable Transmission). Το εν λόγω εξελιγμένο κιβώτιο διαθέτει υποβοήθηση σε ανηφόρα (Creeping control system) βοηθώντας τον οδηγό να εκκινήσει ομαλά το αυτοκίνητο χωρίς να κυλήσει. Επιπλέον, το Jazz CVT εφοδιάζεται με μοχλούς αλλαγών 7 προεπιλεγμένων ταχυτήτων στο τιμόνι, δεξιά για ανέβασμα ταχύτητας και αριστερά για κατέβασμα, οι οποίες διατηρούνται στην επιλογή «S» mode και η εναλλαγή τους πραγματοποιείται ακαριαία. Επίσης, στην «S» mode, ο κινητήρας κρατά πιο ψηλά τις στροφές του για καλύτερη επιτάχυνση, ενώ για πιο ήπια και οικονομική οδήγηση π.χ. στην πόλη υπάρχει η επιλογή «D» mode με λειτουργία kickdown εφόσον ζητηθεί. Συγκριτικά με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, οι επιταχύνσεις του CVT είναι ελαφρώς υποδεέστερες και ο κινητήρας έχει χάσει μέρος της ζωντάνιας του, ωστόσο εδώ το ζητούμενο είναι η ευκολία στην οδήγηση που παρέχεται απλόχερα. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή, με το αυτόματο κιβώτιο η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι ελάχιστα χαμηλότερες (0,1 λτ./100 χλμ. και 1 γρ./χλμ. CO2 αντίστοιχα). Αρνητικό στοιχείο αποτελεί ο αισθητός θόρυβος του κινητήρα κατά την πλήρη επιτάχυνση, λόγω του ότι ο δείκτης του στροφομέτρου «κολλάει» στις 6.000 σ.α.λ. περίπου.

Η τιμή τιμοκαταλόγου του Jazz CVT είναι 15.950 ευρώ, ενώ με απόσυρση διαμορφώνεται στα 14.990 ευρώ.