Μετά από σχετικό αίτημα των Διευθύνσεων εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, 95 εκπαιδευτικοί του Νομού συμμετείχαν σε εξάωρο σεμινάριο για την οδική ασφάλεια.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μετά από σχετικό αίτημα των Διευθύνσεων εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, 95 εκπαιδευτικοί του Νομού συμμετείχαν σε εξάωρο σεμινάριο για την οδική ασφάλεια.

Ι.Ο.ΑΣ: Ενημέρωση εκπαιδευτικών

2.951 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2013)

Ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της ενημέρωσης και επιμόρφωσης για την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (local NEST) Δυτικής Ελλάδας που το Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μετά από σχετικό αίτημα των Διευθύνσεων εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, 95 εκπαιδευτικοί του Νομού συμμετείχαν σε εξάωρο σεμινάριο για την οδική ασφάλεια, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety από το Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο Πατρών. 
Η εκπαίδευση ξεκίνησε με παρουσιάσεις του Επίκουρου Καθηγητή Τμήματος «Επιστημών  Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία» κυρίου Αθανασίου Κάραλη και του Καθηγητή «Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης» κυρίου Δημητρίου Βεργίδη, της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. και συνεργατών του Ινστιτούτου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου και ακολούθως, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Οδικής Ασφάλειας.
Εκεί οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματική επιμόρφωση χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό προσομοιωτών ανατροπής, πρόσκρουσης, οδήγησης, μέθης και των δραστηριοτήτων απόσπασης προσοχής, συσχέτισης ταχύτητας - βάρους, χρόνου αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης.
Σημαντική συμβολή στην άρτια διοργάνωση είχαν οι προσληφθέντες στη Δυτική Ελλάδα από το Ινστιτούτο,  στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΕΣΠΑ.
Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά ανέφερε: "Η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι δική σας πρωτοβουλία, στην οποία εμείς δε θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε άμεσα. Η σημερινή διοργάνωση είναι μια πρώτη μορφή συνεργασίας. Είμαστε κοντά σας και στη διάθεσή σας. Η ασφάλεια στο δρόμο είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και πολιτισμού. Σε αυτό έχουμε επενδύσει με πολύ αγώνα και πολλή προσπάθεια".
Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου, την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κυρία ¶ννα Ρούσσου, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός ότι οι Δάσκαλοι και Καθηγητές της Αχαΐας συμμετέχουν σε αυτή την ενημέρωση, επισημαίνοντας επίσης πως "όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας".
Ο Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου και Υπεύθυνος Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety στο Πανεπιστήμιο Πατρών κύριος Σταύρος Κουμπιάς, τόνισε: "Η προσφορά του Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα AVENUE, σχετίζεται με την εκπαίδευση προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές εκπαιδευτικών. Η καλή εκπαίδευση προς τα παιδιά αποτελεί βήμα βελτίωσης της κοινωνίας καθώς η παιδεία και η οδική ασφάλεια έχουν απόλυτη σχέση". 
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος υπενθύμισε πως δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο δρόμο, μεταξύ των οποίων παιδιά που αν είχαν τη σωστή εκπαίδευση θα είχαν σωθεί.
Η κυρία Ευγενία Πιερρή, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την εσπερίδα, υπογραμμίζοντας: "Η οδική ασφάλεια είναι θέμα παιδείας, κουλτούρας, πολιτισμού και το βάρος που πρέπει να επωμισθούν οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθεια βελτίωσης της οδικής παιδείας είναι μεγάλο". 
Το σεμινάριο αυτό αποτελεί την αρχή μιας σειράς εκπαιδεύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου και μαθητών όλου του Νομού Αχαΐας, μετά από σχετική εγκύκλιο που θα σταλεί προς τα σχολεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5.000 νέοι (μαθητές και φοιτητές) θα έχουν ενημερωθεί στο Κέντρο του Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 
Ιδιαίτερη χαρά έδωσε στην Πρόεδρο και τους συνεργάτες του Ινστιτούτου τόσο ο ενθουσιασμός των εκπαιδευτικών, όσο και η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να περάσουν οι μαθητές τους  από το Κέντρο Οδικής Ασφάλειας. 

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί την αρχή μιας σειράς εκπαιδεύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί την αρχή μιας σειράς εκπαιδεύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center