Με 10λεπτη ποινή τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες του ράλι Dakar, ο Carlos Sainz, με τον Ισπανό οδηγό να αντιδρά πολύ έντονα.

10λεπτη ποινή στον Sainz, έξαλλος ο Ισπανός

2.228 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2018)

Με 10λεπτη ποινή τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες του ράλι Dakar, ο Carlos Sainz, με τον Ισπανό οδηγό να αντιδρά πολύ έντονα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου στο ράλι Dakar, ο Kees Koolen, υπέβαλε επίσημη καταγγελία στους αγωνοδίκες ισχυριζόμενος ότι το αυτοκίνητο του Carlos Sainz, χτύπησε τη γουρούνα του, στη διάρκεια της διαδρομής La Paz-Uyuni.
 
Όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι έκαναν δεκτή την καταγγελία του Koolen και τιμώρησαν τον Sainz με 10λεπτή καθυστέρηση, κάτι το οποίο έβγαλε εκτός εαυτού τον Ισπανό οδηγό, που δίνει τη δική του μάχη για να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των αυτοκινήτων.
Αμέσως μετά την είδηση της ποινής ο Sainz μίλησε στα διεθνή μέσα και είπε ότι αισθάνεται «απογοητευμένος και αηδιασμένος» από την απόφαση που πάρθηκε υπογραμμίζοντας: «Ήταν πολύ άδικο γιατί πραγματικά δεν υπήρχε κανένα περιστατικό. Δεν τον ακούμπησα» είπε αρχικά ο οδηγός της Peugeot και συνέχισε «Είμαι πολύ απογοητευμένος και αηδιασμένος, αλλά δεν θα με επηρεάσει. Λυπάμαι πολύ γι αυτόν (Koolen), για το φόβο που πήρε και εγώ τρόμαξα γιατί ήταν πολύ κοντά.
 
Αλλά από εκείνο το σημείο να φτάσουμε στα 10 λεπτά ποινή. Για ποιο λόγο; Γιατί δέκα λεπτά και όχι μόνο ένα;», αναρωτήθηκε ο Sainz και συνέχισε «Δεν έχω αγγίξει κανέναν. Ούτε το αυτοκίνητο μου ούτε η γουρούνα του έχει κάποιο σημάδι», κατέλήξε.
 
Τέλος,  όπως έγινε γνωστό από τη Peugeot Sport, η πρόθεση της είναι να κάνει ένσταση για την ποινή, την οποία ο προϊστάμενος της ομάδας Bruno Famin την περιγράφει ως «ακατανόητη».   

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda