• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στη Γενεύη θα δούμε το Peugeot 208 Hybrid FE (Fun & Efficient) concept. Στη φωτογραφία είναι το Peugeot 208 TDi

Το «πράσινο» Peugeot 208

3.630 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/2/2013

Η Peugeot θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης μια πρωτότυπη έκδοση του γνωστού 208, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες- διαθέτει εκλεπτυσμένη σχεδίαση και ελαφριά εξαρτήματα.

 
Το Peugeot 208 Hybrid FE (Fun & Efficient) concept αναπτύχθηκε μετά τη συνεργασία της με τη γαλλική φίρμα λιπαντικών Total και υπόσχεται πως το υβριδικό μοντέλο προσφέρει «απίστευτη οικονομία με εξαιρετική απόδοση». Παρόλο που οι φωτογραφίες δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, η γαλλική εταιρεία αναφέρει ότι το πρωτότυπο διαθέτει μια αεροδυναμική σχεδίαση μειώνοντας σημαντικά τον αεροδυναμικό συντελεστή, ενώ εφοδιάζεται με ελαφρύτερους τροχούς και ελαστικά πολύ χαμηλής αντίστασης.

Με τη βοήθεια της Total, τα υλικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Peugeot 208 Hybrid FE μειώνουν το συνολικό βάρος της συμβατικής έκδοσης κατά 200 κιλά. Για να αυξήσουν όμως ακόμα περισσότερο την αυτονομία του πρωτότυπου τοποθετήθηκε και ο 3κύλινδος 1 λίτρου που σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα επιτρέπει στο οικολογικό μοντέλο να επιταχύνει από στάση ώστε να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα.

Tags: PEUGEOT 208