• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η «4άρα» διαφοροποιείται, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε διαστάσεις από την «3άρα».

Το εσωτερικό της BMW Σειράς 4 δεν θα διαφέρει αισθητά από αυτό της 3άρας και παραπέμπει σε αυτό του πρωτότυπου Concept 4 Series Coupe.

Scoop: BMW Σειρά 4 & BMW Z4

17.661 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/3/2013

Η BMW εξελίσσει τη σχεδιαστική της γλώσσα με πιο δυναμικά σχήματα. Η Σειρά 4 και η νέα γενιά της Ζ4 αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής, τα οποία εξασφάλισαν οι κατάσκοποί μας για σας.

 
Με μια ματιά
Εξελίσσει τη σχεδιαστική γλώσσα της BMW
Στο πάτωμα της BMW Σειράς 3
Με turbo κινητήρες
Επίσημη παρουσίαση στα τέλη του έτους

«Η Σειρά 3 πέθανε, ζήτω η Σειρά 4» μπορεί να πει κανείς για την κουπέ εκδοχή της 3άρας, αφού όπως έχει κάνει η Audi με τα Α4 και Α5 ή η Mercedes με τις E και C, έτσι και η βαυαρική φίρμα πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα τη νέα Σειρά 4, φωτογραφία της οποίας εξασφάλισαν οι κατάσκοποί μας.

Δυναμική παρουσία
Και ενώ κάποιος θα φανταζόταν πως η νέα Σειρά 4 εμφανισιακά θα παρέπεμπε σε μια 3θυρη 3άρα, τελικά διαψεύδεται, αφού η «4άρα» διαφοροποιείται, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε διαστάσεις. Συγκεκριμένα, διατηρεί το ίδιο μεταξόνιο, όμως είναι πιο φαρδιά (1.826 χλστ.) και πιο χαμηλή, ενώ εντελώς διαφορετικό είναι και το μπροστινό μέρος. 

Το φουσκωμένο καπό σε συνδυασμό με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, η μάσκα, τα LED φώτα ημέρας και η εισαγωγή του αέρα κατά μήκος του προφυλακτήρα, διαμορφώνουν ένα άκρως δυναμικό χαρακτήρα, ενώ στο πλάι, την παράσταση κλέβει ο αεραγωγός στο μπροστινό φτερό και πίσω από τους τροχούς (Air Breather θα τον ονομάσει η BMW). Αυτός μάλιστα θα συνεργάζεται με τη ρυθμιζόμενη γρίλια στη μάσκα, με σκοπό την βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του μοντέλου.

Στο πάτωμα της 3άρας
Όσον αφορά τώρα στα μηχανικά μέρη, στο πάτωμα και στην ανάρτηση, η νέα Σειρά 4 θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην 3άρα. Η ανάρτηση λοιπόν θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ωστόσο θα είναι πιο σφιχτή προκειμένου να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας του μοντέλου.

Αναφορικά με τους κινητήρες, αυτοί θα προέρχονται από την 3άρα, όχι όμως σε όλη την έκτασή τους, αφού η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα ξεκινά με τον 2λιτρο των 245 ίππων (428i), ενώ σε diesel θα προσφέρεται ένας 2λιτρος 184 ίππων (420d) και ένας 3λιτρος (430d). Εδώ να σημειώσουμε πως, η παραπάνω ονοματοδοσία των μοντέλων δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα, το πιθανότερο είναι να είναι αυτή που αναφέραμε, όπως επίσης σίγουρο είναι πως, μελλοντικά, η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με μικρότερους κυβισμού κινητήρες.

Tags: BMW, BMW Z4