3D εκτυπωμένα καθίσματα από την Porsche
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

3D εκτυπωμένα καθίσματα από την Porsche

2.057 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2021)

Τον περασμένο χρόνο η Porsche ανακοίνωσε μία μελέτη της σε αυτό που η ίδια αποκαλεί «3D-printed bodyform full-bucket seat». Με τον τρόπο αυτό αυξάνει την άνεση και τις επιλογές για καθίσματά της, αφού πλέον θα διαλέγεις την σκληρότητά τους και θα είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα.

Τρεις στρώσεις για καλύτερη άνεση

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η βασική κατασκευή τους αποτελείται από 3 στρώσεις. Το κατώτερο στρώμα είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στα καθίσματα μωρού μέχρι και τις θέσεις των αεροπλάνων, ενώ με το μεσαίο να είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί από ένα 3d εκτυπωτή. Το τελευταίο και διάτρητο επίπεδο αποκαλείται Racetex, υπεύθυνο για τον πλήρη αερισμό, αφήνοντας μερικά ακάλυπτα σημεία ώστε να φαίνονται οι λεπτομέρειες του εκτυπωμένου στρώματος.
 

Κάθισμα εμπνευσμένο από τους αγώνες, σε μαλακό, μέτριο ή σκληρό

Τα νέα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από αυτά των αγωνιστικών αυτοκινήτων, με ένα παρόμοιο να είχαμε δει για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Mission R, στην έκθεση του Μόναχο. Είναι διαθέσιμα σε τρεις επιλογές σκληρότητας προσφέροντας υψηλά επίπεδα άνεσης, με τον οδηγό να μπορεί να διαλέξει αν θέλει να είναι μαλακό, μέτριο ή σκληρό. Η γερμανική εταιρία ανακοινώνει πως είναι έως και 8% πιο ελαφρύ και από οικολογικά υλικά.
 

Συμβατό για τις περισσότερες «γρήγορες» Porsche

Ύστερα από αρκετές δοκιμές, μπορεί κανείς να τα βρει στον Performance Parts κατάλογο της εταιρίας. Είναι συμβατά μπορεί να αντικαταστήσει την θέση του οδήγου και σε μερικές περιπτώσεις και του συνοδηγού. Είναι συβατά με Boxster, Cayman, και 911 μοντέλα από 3ης γενιάς και πάνω, αντικαθιστώντας τα καθίσματα του οδηγού και σε μερικές περιπτώσεις και του συνοδηγού.
 

Θέση οδήγησης που θα έχει το σχήμα σου

Η τιμή ξεκινάει από 2.677 ευρώ στη Γερμανία και το κάθισμα τοποθετείται μέσα σε μερικά λεπτά από οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, σε χρώματα κόκκινο, κίτρινο και μαύρο. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο τα ειδικά καθίσματα θα είναι διαθέσιμα και στον στάνταρ εξοπλισμό με επιπλέον τρία νέα χρώματα. Αν το συγκεκριμένο προϊόν έχει  απήχηση, το επόμενο βήμα για την Porsche θα είναι η πλήρως εξατομίκευση του καθίσματος που θα αγκαλιάζει το σχήμα του κάθε ιδιοκτήτη.

Εσύ θα ήθελες το κάθισμα του αυτοκινήτου σου να παίρνει το σχήμα σου ή προτιμάς να τα δώσεις σε πολυθέσιo καναπέ για το σπίτι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto