Mια σειρά από κατασκευαστές κινητήρων βλέπουν με καλό μάτι την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα.

4 εταιρείες θέλουν να «μπουν» στην F1

3.459 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2017)

Mπορεί Mercedes και Ferrari να μην συμφωνούν με τους νέους κανονισμούς για τα μοτέρ στην F1 αλλά από την άλλη πλευρά μια σειρά από εταιρείες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν αν τελικά γίνουν οι αλλαγές.

Mπορεί η απόφαση της Liberty Media να έχει προξενήσει τριγμούς στην σχέση της με κορυφαίους κατασκευαστές του πρωταθλήματος όπως η Mercedes και η Ferrari, όμως στον αντίποδα μια σειρά από άλλους κατασκευαστές κινητήρων έχουν αρχίσει να βλέπουν με πολύ καλό μάτι την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το BBC, κατασκευαστές μοτέρ όπως η Ilmor και η Cosworth με παράδοση στην F1, φαίνεται πως καλοβλέπουν την συμμετοχή τους μετά τον 2021 όταν θα εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί.
 
Ο επικεφαλής της Cosworth δήλωσε: «Oι νέοι κανονισμοί κάνουν πιο εύκολο για κάποιον ανεξάρτητο κατασκευαστή ή εταιρεία να λάβει μέρος».
Η Aston Martin που σχετίζεται με την Red Bull συζητά και αυτή το ενδεχόμενο να κατασκευάσει τα δικά της μοτέρ ενώ όπως είχαμε αποκαλύψει το περασμένο διάστημα, και η Porsche εξετάζει το ίδιο ενδεχόμενο.

Το αφεντικό της McLaren Zak Brown επιβεβαίωσε ότι οι νέοι κανονισμοί θα κάνουν πιο εύκολη την συμμετοχή περισσότερων κατασκευαστών λέγοντας : « Θα ήταν ωραίο να έχουμε έναν-δυο ανεξάρτητους κατασκευαστές, έτσι ώστε αν δεν έχεις κάποιον προμηθευτή, να έχει πολλές οικονομικές και ανταγωνιστικές επιλογές»
 

Mercedes
skoda