Στα έσοδα-έξοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού συμπεριλάβετε και το κόστος χρήσης, καθώς ένα καινούριο αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από ένα αυτοκίνητο 10ετίας. ¶ρα τα έξοδα είναι λιγότερα και μπορούν καλύψουν ακόμη και 2-3 μηνιαίες δόσεις.

    Χιλιομετροφάγος ή όχι; Και πόσα λεφτά διαθέτεις;

    64.722 Επισκέψεις στο άρθρο

    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι χρήση κάνετε στο αυτοκίνητό σας. Πόσα χιλιόμετρα κάνετε ετησίως και υπό ποιες συνθήκες. Ταξιδεύετε συχνά ή κυκλοφορείτε εντός πόλης; 
    • Αν τα χιλιόμετρα που κάνετε ετησίως δεν ξεπερνούν τις 15.000 τότε η επιλογή της βενζίνης είναι η πιο σωστή
    • Αν πάλι υπερβαίνετε αυτόν τον αριθμό, αλλά κινήστε εντός πόλης, τότε τα υβριδικά οχήματα θα σας προσφέρουν οικονομία και αθόρυβες μετακινήσεις
    • Αν πάλι κάνετε πάνω από 20.000 χλμ. ετησίως και ταξιδεύετε συχνά, τότε το diesel ακόμα αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για εσάς.
    Φυσικά στην αγορά υπάρχουν και αυτοκίνητα υβριδικά που φορτίζουν με πρίζα (plug-in), καθώς και πλήρως ηλεκτρικά, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ακόμα η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή, ώστε να κάνετε απόσβεση μέσω των καυσίμων και των τελών κυκλοφορίας.
    Ίσως το πιο «λεπτό» ζήτημα πριν την αγορά και παράλληλα, αυτό που θα πρέπει να δείτε πιο προσεκτικά από όλα τα υπόλοιπα είναι αυτό της τιμής. Ένα καλά καθορισμένο μπάτζετ, δεν θα οδηγήσει σε κάποια… αγοραστική παρασπονδία που θα κοστίσει στην τσέπη, ενώ θα σας βοηθήσει ακόμη και να επιτύχετε καλύτερη τιμή από τον έμπορο.
    - Αποφασίστε πόσα μετρητά θα διαθέσετε για την αγορά σας. 
    - Βάλτε κάτω το μηνιαίο σας προϋπολογισμό και τα έξοδά σας. Έτσι μπορείτε να καθορίσετε τη μηνιαία δόση. Στα έσοδα-έξοδα συμπεριλάβετε και το κόστος χρήσης καθώς ένα καινούριο αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από ένα αυτοκίνητο 10ετίας.
    - Εάν έχετε στην κατοχή σας αυτοκίνητο που θα το δώσετε για ανταλλαγή ή θα το πουλήσετε, ανατρέξτε στους πίνακες τιμών μεταχειρισμένων του AutoΤρίτη για να δείτε πόση είναι σήμερα η αξία του.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    CORAL GAS PASXA
    skoda