Η διάρκεια που θα κρατήσει κανείς ένα αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντική και μπορεί να επηρεάζει το είδος καυσίμου (βενζίνη, υβριδικό ή diesel) καθώς και την κατηγορία.

Οι δοκιμές, τα συγκριτικά και τα αγοραστικά θέματα που πραγματοποιεί το AutoΤρίτη, αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο ενημέρωσής σας για το αυτοκίνητο ή τα αυτοκίνητα που σας ενδιαφέρουν.

Βρείτε τους φιναλίστ και κάντε test drive

64.667 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχοντας καταλήξει στο ποιες είναι οι ανάγκες σας και παράλληλα, έχοντας ορίσει και το ακριβές μπάτζετ, ήρθε η ώρα σιγά-σιγά να καταλήξετε και στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει. Εδώ, καλό θα είναι μετά το πρώτο σας «ξεκαθάρισμα» να έχετε καταλήξει σε τουλάχιστον 3-4 επιλογές. 
Σημαντικό κομμάτι που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το νέο σας αυτοκίνητο είναι μέσω της προσωπικής επαφής και του test-drive. Και πολλές φορές αυτό ορίζει την τελική επιλογή. Για αυτό κατά το test-drive, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εξάγετε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα: 
- Οδηγήστε τουλάχιστον 30 λεπτά και επιλέξτε μεικτή διαδρομή. Δηλαδή, κινηθείτε τόσο σε δρόμους με κίνηση, όσο και σε λεωφόρους ή εθνική οδό.
- Αν σας ενδιαφέρει η κατανάλωσή του, μηδενίστε την κατανάλωση πριν ξεκινήσετε
- Ελέγξτε προσεκτικά το εάν σας βολεύει η είσοδος/έξοδος στο αυτοκίνητο, ενώ καθίστε και στο πίσω κάθισμα, ιδίως εάν το αυτοκίνητο είναι οικογενειακό.
- Ρυθμίστε σε όλες τις κατευθύνσεις το τιμόνι και το κάθισμα, βλέποντας το πόσο γρήγορα θα βρείτε τη θέση που σας βολεύει. 
- Τσεκάρετε την περιμετρική ορατότητα, ιδίως εάν πρόκειται για αυτοκίνητο πόλης.
- Ακουμπήστε τα πλαστικά, χρησιμοποιήστε όλους τους διακόπτες για να κατανοήστε την ποιότητά του.
- Εάν βρίσκετε σε δίλημμα μεταξύ 2-3 αυτοκινήτων, προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε test-drive σε αυτά ακόμη και την ίδια μέρα! Είναι δύσκολο να θυμάστε πώς ήταν το ένα μοντέλο και πώς το άλλο, εάν έχει περάσει μια εβδομάδα μεταξύ της πραγματοποίησης των test-drive.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto