5 μικρά βενζίνης με «0-100» κάτω από 10 δευτερόλεπτα

80.039 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2022)
5 μικρά βενζίνης με «0-100» κάτω από 10 δευτερόλεπτα

Αυτά είναι τα 5 πιο γρήγορα «γήινα» μικρά μοντέλα στo 0-100 χλμ./ώρα, σύμφωνα πάντα με τις αναλυτικές μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center.

Μικρές σαΐτες: Τα 5 πιο γρήγορα «γήινα» μικρά!

Παραδοσιακά ένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουμε μάθει να κοιτάμε σε ένα μοντέλο είναι το 0-100 χλμ./ώρα, που παρότι στην καθημερινότητά μας ποτέ δεν θα το δοκιμάσουμε (σ.σ. δεν κάνει κανείς σε κάθε φανάρι εκκίνηση α λα Formula 1), ωστόσο είναι ενδεικτικό της δύναμης και της σπιρτάδας ενός αυτοκινήτου.

Για τον λόγο αυτό, εμείς ξεψαχνίσαμε τα αρχεία των μετρήσεων του AutoΤρίτη Τεστ Center και βρήκαμε τα πέντε καλύτερα μικρά μοντέλα βενζίνης στο 0-100, βάζοντας ως κριτήριο να έχει ιπποδύναμη μέχρι 130 ίππους, δηλαδή να είναι εμπορικό και όχι πιο ειδική (π.χ. σπορ) περίπτωση.

Πριν όμως σας παρουσιάσουμε τα 5 μοντέλα ας δούμε πως θα πετύχετε καλό 0-100 χλμ./ώρα.

Πως θα κάνεις καλό 0-100 χλμ./ώρα

Η διαδικασία για το 0-100 είναι σχετικά απλή, αλλά και σύνθετη ταυτόχρονα. Για την επιτάχυνση από στάση αρκεί να σταματήσει κανείς σε επίπεδο δρόμο, να επιλέξει πρώτη και με το γκάζι σταθερό στις κατάλληλες στροφές (2.000 με 2.5000 στροφές για τα τούρμπο, κοντά στα κόκκινα για ατμοσφαιρικά), και να αφήσει τον συμπλέκτη ώστε να «εκτοξευθεί» μπροστά. Πριν επέμβει ο κόφτης γίνεται αλλαγή σε 2η σχέση και ούτω καθ' εξής. Φυσικά το 0-100 δεν υπολογίζεται με το μάτι, αφού υπάρχει απόκλιση στα κοντέρ και δεν μπορεί να υπάρχει συγχρονισμός με ένα χρονόμετρο χειρός. Γι αυτό και εμείς στο Auto Τρίτη χρησιμοποιούμε ειδικά δορυφορικά όργανα ακριβείας. Από εκεί και πέρα, εφόσον θέλετε να πειραματιστείτε ή να διασκεδάσετε για να πετύχετε καλό 0-100:

  • Απενεργοποιείστε το αντισπίν
  • Εκκινήστε στις σωστές στροφές
  • Μην αφήνετε το γκάζι στις αλλαγές
  • Απαλλαχθείτε από περιττά βάρη
  • Φροντίστε να έχετε καλά λάστιχα

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2SEAT Ibiza, Toyota Yaris σε 5η & 4η θέση αντίστοιχα
Σελίδα 3Opel Corsa & Peugeot 208 ισόπαλα στη 2η θέση
Σελίδα 41η θέση: Ford Fiesta
SPRING SEAT
NISSAN