" />
 • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To Focus αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο από τα 5, με τον κινητήρα Ecoboost 1,5 λίτρου να αποδίδει 182 ίππους.

Ford Focus Ecoboost 1,5 EcoBoost 180 PS

26.074 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2017

7,3 kg/PS

Τιμή Αγοράς: 20.669 Ευρώ

 

To Focus αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο της πεντάδας με τον κινητήρα Ecoboost 1,5 λίτρου να αποδίδει 182 ίππους. Συγχρόνως, όμως, είναι και το βαρύτερο με συνολικό βάρος 1.325 κιλά. Αυτό ωστόσο δεν το δυσκολεύει να πετύχει συντελεστή 7,3 kg/PS και να βρεθεί ένα βήμα πριν από την κορυφή της λίστας. 
Το Focus οδηγικά είναι απολαυστικό και fun to drive χωρίς όμως να υπολείπεται και των υπόλοιπων αρετών που περιμένεις από ένα μικρομεσαίο της κλάσης του. Η ανάρτηση του έχει ένα σαφώς πιο σπορ προσανατολισμό, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν αφήνει την άνεση να πάει περίπατο. Διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, αποσβαίνοντας ικανοποιητικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και προσφέροντας εξαιρετικό κράτημα. 
Όσον αφορά στις επιδόσεις του τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 8,1 δλ., ενώ τα 80/120 με 5η έρχονται σε 9,4 δλ. με την πραγματική του μέση κατανάλωση να φτάνει τα 7,6 λτ./100 χλμ. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
 • Νίκος

  Επιλέγω 308 ή Golf. To Focus είναι (διαχρονικά) καλό αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο και να περιοριστεί η χρήση χάλυβα που το καθιστά υπέρβαρο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το Leon νομίζω είναι spor αυτοκίνητο επιδόσεων και όχι σπορτίφ, με προσανατολισμό στο νεανικό κοινό (όχι οικογενειακό) και υπολείπεται σε ποιότητα κατασκευής και υλικών. Επίσης, λόγω του μεγάλου κινητήρα (1,8) του μπλέκει στα φορολογικά του, ενώ και η μέση κατανάλωση του (γιατί θα το πατήσεις αλλιώς δεν θα το έπαιρνες) θα κινείται πάνω από τα 10λιτ/100χλμ. Το Αudi είναι σίγουρα το καλύτερο από όλα, αλλά πανάκριβο (το αυτοκίνητο της φώτο έχει κοντά 30 χιλ.) και για τον καταναλωτή που κοιτάει στην ουσία θα δει ότι στην πράξη πρόκειται για ένα ακριβό Golf, ένα Golf με premium σήμα.. Τέλος, το σύστημα για την απενεργοποίηση των κυλίνδρων (ACT ή COD) δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστο σε ένα βάθος χρόνου και χρήσης, ενώ το ίδιο περίπου ισχύει και για τον βραβευμένο 1.2 puretech της Peugeot, ο οποίος, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της μεγάλης για το μέγεθός του ιπποδύναμης, ανησυχεί ως προς την αξιοπιστία του..

    2
 • Jimmys

  Το Golf έχει αναλογία κιλών/ίππο 8,64. Σαν πολύ δεν στρογγυλοποιήθηκε; Όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα το 0,14 δεν είναι λίγο...

    1
 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΣΤΟΣ

  ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ AUDI A3. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

   
 • Gregory

  Βαλτε και εναν γιαπωνεζικο τενεκε, να κανουμε και το γουστο των ιαπωνοφιλων! Μα μονο Ευρωπαικα και τα 3 στα 5 VW Group;;; Ας βγει να κραξει κανενας και αργησε...