Η A-Class διευρύνει το ηλικιακό κοινό της Mercedes με την νεανική, δυναμική σχεδίαση και τις high tech τεχνολογίες της.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η A-Class διευρύνει το ηλικιακό κοινό της Mercedes με την νεανική, δυναμική σχεδίαση και τις high tech τεχνολογίες της.

Mercedes-BENZ A-Class & C-Class

25.746 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2014)

Σύγχρονο ποδόσφαιρο
Μπορεί στο παρελθόν να είχε συνδεθεί με τα μεγαλύτερης ηλικίας αγοραστικά κοινά, ωστόσο η νέα σχεδιαστική γλώσσα της
Mercedes πιάνει το παλμό της νέας γενιάς, παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και προσφέρει έντονες συγκινήσεις με τη σαγηνευτική και αεροδυναμική της σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και τους δυνατούς, οικονομικούς κινητήρες της. 


Υπεύθυνο μοντέλο για τη «στροφή» αυτή, η οποία διευρύνει την ηλικιακή βάση των αγοραστών της Mercedes είναι αναμφίβολα η Α-Class αφού διαθέτει έντονο σχεδιασμό που διεγείρει τις αισθήσεις. Ταυτόχρονα, είναι και εξαιρετικά αεροδυναμική θέτοντας την κορυφή στην κατηγορία (Cd 0,27).
Σύγχρονο ποδόσφαιρο, όμως, η Mercedes A-Class δεν παίζει μόνο επειδή είναι όμορφη, αλλά και γιατί διαθέτει κινητήρες βενζίνης και diesel οι οποίοι εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις απαιτώντας ελάχιστες ποσότητες καυσίμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Α160 CDI που έχει κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. 

Η A-Class λοιπόν έχει πιάσει τον παλμό της εποχής, όμως από την άλλη τηρεί πιστά και τις κλασικές αξίες της Mercedes όντας κορυφαία σε ποιότητα κατασκευής και διαθέτοντας εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας όπως το PRE-SAFE® που είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στην κατηγορία.
Με τη φανέλα της S-Class

Aν η A-Class σκοράρει με τη σχεδίαση, η C-Class σκοράρει επειδή είναι μπροστά από την εποχής της, κυρίως σε τεχνολογικό επίπεδο. Επιπλέον, απευθύνεται σε πολύ πιο πλουραλιστική αγοραστική βάση πελατών, οι οποίοι εκτός από τις παραδοσιακές αξίες της φίρμας μπορούν να εκτιμήσουν το δυναμισμό με την φιλική προς τον χρήστη τεχνολογία επόμενης γενιάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι κινητήρες που κινούν την C-Class συνδυάζουν την οικονομία καυσίμου με τις επιδόσεις. Η γκάμα περιλαμβάνει άμεσου ψεκασμού τούρμπο κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου (από 1,6 λτ., με ισχύ από 156 έως 184 ίππους και κατανάλωση από 4,0 λτ./100 χλμ.).

Πέραν αυτών όμως, σημειώστε πως η C-Class «κατεβαίνει» στο γήπεδο με την «φανέλα» της S-Class, επειδή διαθέτει και προηγμένες για την κατηγορία τεχνολογίες που βρίσκονται υπό το «μπουκέτο» Intelligent Drive. Μεταξύ αυτών τα Collision Prevention Assist (λειτουργεί σε ταχύτητα από 7-200 χλμ./ώρα), «Distronic Plus με Steer Control και Stop & Go Pilot» (διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα στην εθνική), «Αttention Assist» (αναγνωρίζει κούραση του οδηγού), «Steering Assist», «Active Parking Assist», «360 Camera» (εικονική πανοραμική προβολή του αυτοκινήτου και του περιβάλλοντα χώρου), «Traffic Sign
Assist»
, BAS Plus με σύστημα ενημέρωσης οδηγού για επερχόμενο όχημα σε διασταύρωση, Σύστημα διατήρησης πορείας σε περίπτωση έντονου πλάγιου ανέμου και PRE SAFE Brake με σύστημα ανίχνευσης πεζού.

Νεανικό και ποιοτικό το εσωτερικό 
της νέας A-Class, θέτει τον πήχη στην κατηγορία.

Νεανικό και ποιοτικό το εσωτερικό της νέας A-Class, θέτει τον πήχη στην κατηγορία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center