Η γκάμα των υβριδικών μοντέλων της Toyota είναι πλήρης, αφού πρωταγωνιστεί σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες. Ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους είναι το Toyota Auris HSD.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η γκάμα των υβριδικών μοντέλων της Toyota είναι πλήρης, αφού πρωταγωνιστεί σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες. Ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους είναι το Toyota Auris HSD.

Toyota AURIS HSD & ΒΜW i3

25.747 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2014)

Ματιές στο μέλλον
Toyota και BMW μπορούν να παρομοιαστούν με τον προπονητή που έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό να «βλέπει γήπεδο», να προβλέπει την τακτική του αντιπάλου και να κάνει τις καταλληλότερες κινήσεις για να βγει νικητής, μιας και μέσα από τις φιλοσοφίες Hybrid Synergy Drive και eDrive αντίστοιχα δείχνουν το κοντινό, αλλά και το πιο μακρινό μέλλον της αυτοκίνησης. Η πρώτη, λοιπόν, αφορά τα υβριδικά οχήματα που μπαίνουν ολοένα και πιο δυναμικά στη ζωή μας, η δεύτερη τα ηλεκτρικά, τα οποία έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους.

Το σύστημα HSD
Η τεχνολογία Hybrid Synergy Drive συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης κι έναν ηλεκτροκινητήρα, η λειτουργία των οποίων προσαρμόζεται στις συνθήκες οδήγησης, με την εναλλαγή μεταξύ βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα ή ακόμα χρησιμοποιώντας και τους δυο μαζί, με απώτερο σκοπό τη μέγιστη οικονομία καυσίμου. Η φόρτιση του ηλεκτροκινητήρα, επιτυγχάνεται με δυο τρόπους. Από τον κινητήρα βενζίνης μέσω γεννήτριας, αλλά και από το σύστημα πέδησης κάθε φορά που ο οδηγός πατάει φρένο.

Παίζει μπάλα μες την πόλη
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας προσφέρει κορυφαία οικονομία, αφού χάρη στη δυνατότητα τα υβριδικά μοντέλα της Toyota να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά για κάποια χιλιόμετρα, η κατανάλωση μέσα στην πόλη (αστικός κύκλος) είναι μικρότερη από τη μέση (μικτός κύκλος), ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι τέτοιες που ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!

Η γκάμα της ιαπωνικής φίρμας στα υβριδικά της μοντέλα είναι πλήρης, με τα Yaris HSD, Auris HSD και Prius. Όλα τα παραπάνω προτερήματα, λοιπόν, είναι αυτά που έχουν κατορθώσει να ανεβάσουν τις πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων της Toyota, όπου σχεδόν πέντε εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα της φίρμας έχουν πουληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Electric & Electrifying 
Η ηλεκτρική BMW i3 σε «ηλεκτρίζει» με την προηγμένη τεχνολογία του η οποία χωρίς αμφιβολία μας δείχνει το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον. Δηλαδή αθόρυβα, γρήγορα και αυτοματοποιημένα, κατασκευασμένα από εξωτικά υλικά και με interface πλήρως συνδεδεμένο με το προφίλ του χρήστη. 

Και για να μιλήσουμε στη γλώσσα του ποδοσφαίρου, η BMW i3 αποτελεί μία πολύ ακριβή μεταγραφή, η οποία όμως σε αποζημιώνει σκοράροντας την καταλληλότερη στιγμή. Είναι μεν ακριβή για τα δεδομένα αφού κοστίζει 36.150 ευρώ, όμως καταναλώνει μόλις 1,16 ευρώ/100 χλμ. και αποζημιώνει τους θεατές με τον φαντεζί τρόπο παιχνιδιού (βλ. εμφάνιση και μετάδοση κίνησης), και τις θεαματικές τρίπλες του (βλ. τεχνολογίες και φιλοσοφία BMW ConnectedDrive).


Μοντέρνο και high tech το εσωτερικό  του Toyota Auris HSD.

Μοντέρνο και high tech το εσωτερικό του Toyota Auris HSD.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto