• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ανάκληση Kia Sportage

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/8/2009

H γενική γραμματεία καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Αουτοντήλ Π. & Ρ. Δάβαρη Α.Β.Ε.Ε., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Kia Sportage, τύπος JE. Η ανάκληση αφορά 211 οχήματα, με ημερομηνία παραγωγής από 20/09 έως 25/10/2006.

 
Στα οχήματα ενδέχεται ο διακόπτης φώτων φρένων να μην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα φρένων είτε δεν ανάβουν κατά το πάτημα του πεντάλ φρένων, είτε παραμένουν αναμμένα, ακόμα και μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων. Αναλόγως του εξοπλισμού του αυτοκινήτου και ως αποτέλεσμα της παραπάνω δυσλειτουργίας ενδέχεται σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο να μην απεμπλέκεται ο επιλογέας από την θέση Ρ (parking) και σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης (ESC), αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας και να ανάβει η λυχνία “ESC OFF”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Kia σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί ο διακόπτης φώτων φρένων, με νέο βελτιωμένο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία στο τηλέφωνο 210 5507215.

Tags: KIA SPORTAGE