Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Melkus RS2000 χάρη στις gullwing πόρτες.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Melkus RS2000 χάρη στις gullwing πόρτες.

Lotus Elise... Gullwing

(17/9/2009)

Ο Melkus, Γερμανός κατασκευαστής αγωνιστικών αυτοκινήτων παρουσίασε στη Φρανκφούρτη μια ξεχωριστή έκδοση της Lotus Elise. Το Melkus RS2000, όπως ονομάζεται το μοντέλο, ξεχωρίζει για τις πόρτες τύπου gullwing και το ενισχυμένο από υαλονήματα πολυεστερικό αμάξωμα.

Όταν ακούς για την Lotus Elise αμέσως σου έρχεται στο νου ο σπαρτιατικός χαρακτήρας και η οδηγοκεντρική οδική της συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα μοντέλο που χαίρεσαι να οδηγείς. Βέβαια έχει και κάποια μειονεκτήματα. Και δεν αναφερόμαστε στην έλλειψη εξοπλισμού. Ένα από αυτά, όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι η είσοδος του οδηγού στην καμπίνα. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε, ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν σχετικά βίντεο με το πώς μπορεί να μπει ευκολότερα ο οδηγός στην καμπίνα. Γιατί το αναφέρουμε τώρα αυτό; Πολύ απλά, γιατί στην πρόταση του οίκου Melkus, το συγκεκριμένο «πρόβλημα» φαίνεται να έχει λυθεί, αφού οι gullwing πόρτες κάνουν το όλο πράγμα ευκολότερο, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο μοντέλο.

Το εσωτερικό του μοντέλου παραμένει σπαρτιατικό.

Το εσωτερικό του μοντέλου παραμένει σπαρτιατικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ωστόσο, δεν είναι αυτές οι μοναδικές επεμβάσεις του Melkus, καθώς το RS2000 φέρει επανασχεδιασμένη ανάρτηση από αλουμίνιο και νέο πιο ελαφρύ αμάξωμα. Συνολικά το μοντέλο ζυγίζει 950 κιλά, ενώ κάτω από το καπό του εδρεύει ο γνώριμος κινητήρας του 1,8 λίτρου απόδοσης 270 ίππων, που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Τέλος, το 0-100 χ.α.ω. έρχεται σε 4,9 δλ., ενώ αναφορικά με την τιμή, αυτή ξεπερνά το τριψήφιο νούμερο…
test center
Mitsubishi