Το νέο Nissan Tiida
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Nissan Tiida

H δεύτερη γενιά του Nissan Tiida

(21/4/2011)

Στην έκθεση της Σαγκάης, η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου Tiida που διατίθεται σε 165 χώρες! Η εμφάνιση του είναι ιδιαίτερα ανανεωμένη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το μοντέλο που αφήνει πίσω του, ενώ ο κινητήρας θα παραμείνει (αρχικά) στα 1,6 λίτρα.

Η πρώτη γενιά του Tiida παρουσιάστηκε το 2005 στην κινεζική αγορά, και έκτοτε (σύμφωνα πάντα με τη Nissan) το αυτοκίνητο έχει γίνει το πιο καλοπουλημένο στη γκάμα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Στην έκθεση της Σαγκάης λοιπόν, η Nissan παρουσιάζει αυτό το διάστημα τη δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου Tiida σε 5θυρη μορφή, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό θα κατασκευάζεται στην Κίνα, στο εργοστάσιο του Guangzhou (Dongfeng Nissan Huadu Plant), και η διάθεση του στην κινεζική αγορά θα ξεκινήσει το Μάιο (συνολικά θα διατίθεται σε 130 χώρες έως το 2014).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι διαστάσεις του ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, όπως η Nissan ανακοινώνει ότι το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 100 χιλ. με στόχο την αύξηση των ωφελίμων χώρων της καμπίνας (ιδιαίτερα αυτών για τα γόνατα των πίσω). Από πλευράς μηχανικών συνόλων, το νέο Tiida θα χρησιμοποιεί κινητήρα 1,6 λίτρων (HR16DE) απόδοσης 110 ίππων, ενώ για τη μετάδοση στον εμπρός άξονα θα φροντίζει ένα εξελιγμένο αυτόματο CVT κιβώτιο που η Nissan ονομάζει Xtronic, και το οποίο θα βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι στη γκάμα του νέου Tiida αναμένεται να προστεθεί και υπερτρτοφοδοτούμενος κινητήρας, κάνοντας έτσι τη Νissan τον πρώτο Ιάπωνα κατασκευαστή που θα εισάγει υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες στην κινεζική αγορά.
Toyota
moto