Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις αυτοκινήτου το 2021

Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις αυτοκινήτου το 2021

20.184 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2021)

Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πετύχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις αυτοκινήτων το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2021 σε όλη την Ευρώπη.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε πωλήσεις για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου έχει πετύχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Πρώτη σε αύξηση πωλήσεων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του 2021 σημειώθηκαν 31,9% περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2020. Το ποσοστό του 31,9% την φέρνει στην πρώτη θέση, μπροστά από την Ισλανδία (31,3%) και την Νορβηγία με 29,7%. Ενδεικτικό της μεγάλης αύξησης στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι το γεγονός πως η αύξηση πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μόνο 2,2%.
 

+2,2% οι πωλήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους 10 μήνες

Όσον αφορά τώρα τους πρώτους δέκα μήνες του 2021, οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά κατά 2,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τον συνολικό αριθμό αυτοκινήτων να φτάνει τις 8,2 εκατομμύρια μονάδες. Παρά τις πρόσφατες μειώσεις που παρατηρούνται σε πωλήσεις λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η αγορά αυτοκινήτου έχει θετικό πρόσημο λόγω της εκρηκτικής ανόδου κατά τους πρώτους μήνες του έτους.
 

Ανοδικά οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες αγορές

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να εμφανίζουν αύξηση πωλήσεων τους πρώτους εννιά μήνες του 2021. Συγκεκριμένα, η αγορά αυτοκινήτου κινείται ανοδικά σε Ιταλία (12,7%), Ισπανία (5,6%) και Γαλλία (3,1%), την στιγμή που η Γερμανία εμφανίζει μείωση 5,2%.

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη!
- Αύξηση 31,9% για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου το 2021
- Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι +2,2%!
- Η έλλειψη ημιαγωγών έχει δημιουργήσει προβλήματα στην πώληση καινούριων αυτοκινήτων
Πώς κατάφερε η Ελλάδα να σημειώσει την μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη; Mήπως οι Έλληνες αρχίζουν να αφήνουν τα παλιά τους αυτοκίνητα και στρέφονται προς τα καινούρια;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda