Αλλάζουν οι κατατακτήριες στην F1;

2.624 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2018)

To ενδεχόμενο να αλλάξει η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών σκέφτεται η FIA. Διαβάστε τι έχει γίνει γνωστό.

Πιθανές αλλαγές στην διαδικασία των τελικών κατατακτήριων δοκιμών της F1 εξετάζει η FIA σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε στο ρωσικό GP.

Συγκεκριμένα, τρεις οδηγοί δέχτηκαν ποινή επειδή άλλαξαν τμήματα του κινητήρα τους και ως αποτέλεσμα, αν και προκρίθηκαν στο Q2, επέλεξαν να μείνουν στα pits και να μην σημειώσουν κάποιο γύρο, αφού έτσι και αλλιώς θα ξεκινούσαν τον αγώνα τους από το τέλος της σειράς εκκίνησης. Μάλιστα, το ίδιο πράγμα έκαναν και οι δύο οδηγοί της Renault, αν και δεν είχαν λάβει κάποια ποινή με το σκεπτικό πως θα είχαν ελεύθερη επιλογή ελαστικών στον αγώνα.
 
Ο επικεφαλής των αγωνοδικών Charlie Whiting δήλωσε: « Όταν έχεις πέντε οδηγούς με την ίδια ποινή, τότε πρέπει να αποφασίσεις  ποια θα είναι η σειρά με την οποία θα καταταχτούν. Όμως υπάρχει και άλλος τρόπος, μπορείς να τους κατατάσσεις με την σειρά που κατατάχθηκαν στις δοκιμές. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κίνητρο για τους οδηγούς να σημειώσουν όσο καλύτερους χρόνους μπορούν.»

Από την πλευρά του ο διοικητικός ηγέτης της FIA, Ross Brawn δήλωσε: «O τρόπος κατατακτήριων είναι ίδιος εδώ και αρκετά χρόνια, αν εξαιρέσει κανείς το αποτυχημένο πείραμα στις αρχές του 2016, ωστόσο δεν πρέπει να διστάσουμε να ψάξουμε να βρούμε τρόπους να το βελτιώσουμε.»
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN