Aκυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

2.616 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2020)

Οι ελβετικές Αρχές ανακοίνωσαν πως κάθε εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.000 άτομα απαγορεύεται, συνεπώς η Έκθεση της Γενευής ακυρώνεται.


Η ελβετική Κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την πραγματοποίηση όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 1.000 άτομα. Η απαγόρευση έχει άμεση ισχύ και θα εφαροστεί τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Μέχρι αυτή την στιγμή οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ακύρωση της Έκθεσης αλλά εκπρόσωπός τους δήλωσε σε διεθνή μέσα πως «Ακούσαμε την απόφαση που πάρθηκε και γνωρίζουμε τι σημαίνει». Η Έκθεση της Γενεύης ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη Τρίτη.

O κοροναϊός ή αλλιώς Covid-19 έχει ήδη προκαλέσει την ακύρωση ή την αναβολή μεγάλων γεγονότων όπως το World Mobile Congress της Βαρκελώνης και την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

Ενώ ο ιός συνεχίζει να επεκτείνεται, οι διοργανωτές κάθε μεγάλης εκδήλωσης έρχονται αντιμέτωποι με ερώτημα αν πρέπει να προχωρήσουν κανονικά με την διοργάνωση τέτοιων event λόγω της πιθανής περαιτέρω εξάπλωσής του. Ήδη έχουν αναπτυχθεί φήμες πως ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες κινδυνεύουν να ακυρωθούν ή να αναβληθούν αλλά αυτή την στιγμή η προσοχή βρίσκεται στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως «παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση και τις πιθανές συνέπειες για τους εκθέτες, τους επισκέπτες, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους».

Από την πλευρά των εκθετών, πολλές εταιρείες είχαν μειώσει σημαντικά το προσωπικό που θα έστελναν στην Έκθεση ενώ πολλά υψηλόβαθμα στελέχη είχαν ακυρώσει την επίσκεψή τους στην Γενεύη, όχι μόνο γιατί φοβούνται πως θα κολλήσουν τον Covid-19 αλλά και επειδή πιστεύουν πως δεν θα τους επιτραπεί να γυρίσουν στην χώρα τους σε περίπτωση που τα κρούσματα γίνουν περισσότερα. Ο ιός έχει μολύνει μέχρι αυτή την στιγμή στην Ελβετία 9 ανθρώπους.

Toyota
test center