3 φωτογραφίες »

H Μercedes CLS.

Aναβαθμίστηκε η Mercedes CLS

4.472 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2020)

Το premium coupe σεντάν αναβαθμίστηκε έτσι ώστε να προσφέρει πιο πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό σε αυτούς που θα το επιλέξουν. Οι παραγγελίες άνοιξαν.


Στην αναβάθμιση της CLS σε καίρια σημεία προχώρησε η Mercedes τρία περίπου χρόνια πριν την παρουσίασή  της τρίτης γενιάς, προσφέροντάς της δύο επιπλέον χρωματικές επιλογές στην παλέτα, την Cirrus Silver και Mojave Silver.

Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό διάκοσμο, το μοντέλο εξοπλίζεται πλέον με το τελευταίας γενιάς MBUX σύστημα infotainment της φίρμας και προσφέρεται ως στάνταρ με δύο οθόνες 10,25 ιντσών, μια για την υποστήριξη του συστήματος ψυχαγωγίας και μία για τον πίνακα οργάνων. Προαιρετικά, το μέγεθος τους μπορεί να φτάσει τις 12,3 ίντσες. Η Mercedes ανακοινώνει επίσης πως έχουν λάβει χώρα αναβαθμίσεις στο κομμάτι της τεχνολογίας και συγκεκριμένα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της πλοήγησης που προσφέρει η CLS. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε πως το μοντέλο εξοπλίζεται τώρα με τα τελευταία συστήματα τεχνολογίας και ασφάλειας που έχει στην φαρέτρα της η μάρκα όπως Active Brake Assist, Active Speed Limit Assist system, Active Distance Assist, Cross-Traffic σύστημα και άλλα.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, το coupe σεντάν προσφέρεται στην έκδοση 220d με ένα 2λιτρο μοτέρ 194 ίππων και 400 Nm ροπής ενώ το επόμενο βήμα γίνεται με την 400d 4Μatic που περιλαμβάνει έναν 6κύλινδρο 2,9 λτ. κινητήρα που αποδίδει 330 ίππους και 700 Nm ροπής.

Μια ήπια υβριδική έκδοση που αποτελείται από ένα 6κύλινδρο μοτέρ χωρητικότητας 3,0 λτ. σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt και μια γεννήτρια EQ Boost δίνει επίσης το παρών με την Μercedes να αναφέρει ότι η απόδοση του μοτέρ βενζίνης είναι 367 ίππους και 500 Nm ροπής ενώ όταν συνδυάζεται με την παραπάνω γεννήτρια, η απόδοση του μπορεί να φτάσει τα 387 άλογα και 750 Nm ροπής για μικρά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, στην κορυφή, βρίσκεται η AMG 53 4Matic έκδοση με τον 3λιτρο κινητήρα βενζίνης να αποδίδει 435 άλογα αλλά, και εδώ, το ήπια υβριδικό σύστημα προσφέρει επιπλέον 22 άλογα για μικρό χρονικό διάστημα.

H αναβαθμισμένη CLS αλλά και οι ανανεωμένες E-Class Saloon και Estate είναι πλέον διαθέσιμες για παραγγελία στην Γερμανία με τιμές από 59.386 ευρώ και 48.474 ευρώ αντίστοιχα.
 

OPEL NEA MONTELA
test center