O Ισπανός οδηγός έβαλε τελικά την υπογραφή του επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τη McLaren.

Ανανέωσε με την McLaren ο Alonso

2.024 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2017)

Ύστερα από πολλά επεισόδια που γράφτηκαν στο σήριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Fernando Alonso, ο Ισπανός οδηγός έβαλε τελικά την υπογραφή του επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τη McLaren.

Η βρετανική ομάδα δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα σύμβαση του Ισπανού, αλλά λέει ότι πρόκειται για συμφωνία «πολυετούς διάρκειας», ενώ μιλώντας στα διεθνή ΜΜΕ, ο Alonso δήλωσε ότι θα είναι «εξαιρετικά χαρούμενος» να τελειώσει την καριέρα του στην McLaren.
 
Όπως έχει γίνει γνωστό από το παρελθόν μία από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο 36χρονος για να παραμείνει στην ομάδα, ήταν να μην συνεχιστεί η συνεργασία της McLaren με την Honda, από την οποία έπαιρνε τους κινητήρες. Από τη νέα σεζόν οι Βρετανοί θα έχουν τους κινητήρες της Renault, κάτι το οποίο λέγεται πως είχε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση που πήρε ο Alonso.
Από κει και πέρα δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της McLaren Zak Brown, λέγοντας πως το νέο συμβόλαιο του Alonso είναι ευέλικτο και θα του επιτρέψει να συμμετάσχει σε άλλους αγώνες καθ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού έτους (ενδεχομένως το Indy 500 αλλά και στο Le Mans 24 ώρες).
 
«Έχουμε συνάψει μια συμφωνία που επιτρέπει στον Φερνάντο να είναι μαζί μας για αρκετό καιρό. Η επιθυμία μας είναι ότι όσο καιρό ο Fernando θέλει να συνεχίσει να οδηγεί να είναι στη McLaren. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα για το Le Mans. Υπάρχει η κατανόηση ότι εάν ο Fernando θα ήθελε να κάνει μερικούς επιπλέον αγώνες που δεν θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες της ομάδας στη Formula 1 τότε θα είμαστε ανοιχτοί σε αυτή τη συζήτηση», ήταν τα λόγια του Brown σε μέσα στου εξωτερικού.

ELASTIKA 2024
moto