Νικητής ο Lewis Hamilton!

2.928 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2018)

O Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύθηκε την γκάφα του Vettel και την ατυχία του Βottas και κατάφερε να πάρει την καρό σημαία σε έναν πολύ επεισοδιακό αγώνα. Δείτε την συνολική κατάταξη.

Θριαμβευτής σε έναν πολύ επεισοδιακό αγώνα αναδείχθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton που κατάφερε στους τελευταίους γύρους να βρεθεί στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος τον μεγάλο άτυχο Valtteri Bottas.

Ο Βρετανός στο πρώτο κομμάτι ήταν ανύμπορος να πλησιάσει τον Sebastian Vettel, ωστόσο η γκάφα των Red Bull που έφερε στην πίστα το Safety Car άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Ο Bottas που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν τρίτος επωφελήθηκε και κατάφερε να κάνει την υποχρεωτική αλλαγή στα ελαστικά, βγαίνοντας στην πρώτη θέση μπροστά από τoν Vettel με τον Hamilton να ακολουθεί στην τρίτη θέση και τον Raikkonen στην 4η. Με το που το αποχώρησε το Safety Car, ο Vettel επιχείρησε παράτολμα να περάσει τον Bottas αλλά τελικά κατέληξε να χάσει την θέση του τόσο από τον Lewis και τον Raikkonen όσο από τον Perez στον επόμενο γύρο.
 
Με την εξέλιξη αυτή θα περίμενε κανείς ότι οι δύο Mercedes θα κάνουν το 1-2, ωστόσο ο Φιλανδός που εκείνη την στιγμή ήταν πρώτος πάτησε κάποιο ανθρακόνημα με αποτέλεσμα να σκιστεί το πίσω δεξιά ελαστικό και να εγκαταλείψει. Ο Hamilton πήρε λοιπόν την καρό σημαία στο τέλος, έχοντας πίσω του στην δεύτερη θέση τον Raikkonen παρά την σύγκρουση που είχε ο οδηγός της Ferrari με την Force India του Ocon στους πρώτους γύρους. Τρίτος κατατάχθηκε ο «διαστημικός» για άλλη μια φορά στο Aζερμπαϊτζάν Sergio Perez που εκμεταλλευτηκε στο τέλος τα φθαρμένα ελαστικά του Vettel και τον προσπέρασε. Με τον Γερμανό πιλότο της Ferrari να μην μπορεί να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω από την 4η θέση, ο Carlos Sainz Jr με Renault τερμάτισε λίγο πίσω του στην 5η θέση και ο «θαυματουργός» Leclerc στην 6η με Alfa Romeo Sauber. Την δεκάδα έκλεισαν ο Fernando Αlonso από την 7η θέση που για άλλη μια φορά απέδειξε την ποιότητα του σαν οδηγός, ο Lance Stroll με Williams και ο Vandoorne με την άλλη McLaren.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος της F1 θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία στις 11-13 Μαΐου.

Η εγκατάλειψη των δύο Red Bull
Με αρκετούς ακόμα γύρους να απομένουν, Verstappen και Ricciardo προσπαθούν να φτάσουν τον τρίτο Hamilton έχοντας τα πιο μαλακά ελαστικά της γκάμας, που τους δίνει την δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση και να κινηθούν σε πιο γρήγορο ρυθμό. Έφτασε όμως μια μόνο στιγμή για να γίνει το κακό, όταν ο Ricciardo προσπάθησε να περάσει τον Verstappen στο τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας. Ενώ ο Αυστραλός ετοιμάζεται να τον περάσει απο δεξιά, ο Vertappen αλλάζει γραμμή και στην συνέχεια ενώ το ίδιο και δεύτερη φορά όταν ο Αυστραλός επιχειρεί να τον προσπέράσει από αριστερά. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά το πλέον τραγικό για την Red Bull καθώς και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν. 

Δείτε την συνολική κατάταξη:
Pos. Driver Chassis Engine Time
1 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes -
2 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari 2.460
3 Sergio Perez Force India Mercedes 4.024
4 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari 5.329
5 Carlos Sainz Renault Renault 7.515
6 Charles Leclerc Sauber Ferrari 9.158
7 Fernando Alonso McLaren Renault 10.931
8 Lance Stroll Williams Mercedes 12.546
9 Stoffel Vandoorne McLaren Renault 14.152
10 Brendon Hartley Toro Rosso Honda 18.030
11 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 18.512
12 Pierre Gasly Toro Rosso Honda 24.720
13 Kevin Magnussen Haas Ferrari 30.663
14 Valtteri Bottas Mercedes Mercedes 3 laps
Ret Romain Grosjean Haas Ferrari 9 laps
Ret Max Verstappen Red Bull TAG 12 laps
Ret Daniel Ricciardo Red Bull TAG 12 laps
Ret Nico Hulkenberg Renault Renault 41 laps
Ret Esteban Ocon Force India Mercedes -
Ret Sergey Sirotkin Williams Mercedes -
 

Hyundai
vw