Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας Nitro Rallycross που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Για να κάνουν το άλμα, οι οδηγοί χρειάστηκαν να «πιάσουν» ταχύτητα περίπου στα 114-117 χλμ./ώρα.

Απογειώθηκαν στο Rallycorss (+vid)

2.175 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2018)

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας Nitro Rallycross που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καθώς τα αυτοκίνητα είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν μία διαδρομή στην οποία έπρεπε να πραγματοποιήσουν ένα άλμα 40 μέτρων και όπως μπορείτε να δείτε κάποιοι τα επιχείρησαν.

Η πίστα στο Utah Motorsports Campus είχε πολλές διαδρομές, ωστόσο αυτοί που ήθελαν να συντομεύσουν την απόσταση είχαν την επιλογή να «πετάξουν» για 40 μέτρα μέσω μίας ράμπας που είχε στηθεί. Μάλιστα το συγκεκριμένο άλμα του Nitro Rallycross ήταν το μεγαλύτερο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ για οποιονδήποτε επαγγελματικό αγώνα.
 
Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί οι οδηγοί για κάποια δευτερόλεπτα βρίσκονταν στον αέρα, ωστόσο το άλμα αυτό δεν ήταν για όλους. Οι οδηγοί της Ford Steve Arpin και Ken Block απέφευγαν το μεγάλο άλμα όλο το Σαββατοκύριακο επικαλούμενοι αδυναμία της ανάρτησης των Ford Focus RS RX, ενώ ο νικητής Timmy Hansen το απέφυγε επίσης την πρώτη ημέρα, πριν πηδήσει εννέα φορές τη δεύτερη ημέρα αγώνων.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως για να κάνουν το άλμα, οι οδηγοί χρειάστηκαν να «πιάσουν» ταχύτητα περίπου στα 114-117 χλμ./ώρα, ενώ να αναφέρουμε πως τα τετρακίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Rallycross έχουν την ισχύ 600 ίππων.
 
Δείτε το βίντεο
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prepare for take-off! 🙏✈️

A post shared by Subaru Rally Team USA (@srtusa) on

Mercedes
moto