• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στιγμιότυπο από την εκκίνηση του Ράλλυ Φθιώτιδος στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Αναπολιοτάκης-Τσιούκας (Seat Ibiza Kit Car)

Πλάγος - Ρέντης (Honda Civic Type R)

Αποτελέσματα Ράλλυ Φθιώτιδος (+video)

Διαβάστηκε από 2406 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/5/2018
 

Πλούσιο θέαμα σε άσφαλτο και χώμα προσέφεραν τα πληρώματα που συμμετείχαν στο επιτυχημένο εγχείρημα των δύο αγώνων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ράλλυ Ασφάλτου και Χώματος στο διήμερο 12 και 13 Μαΐου στη Φθιώτιδα. Δείτε τα αποτελέσματα, αλλά και video από τα περάσματα.

Στο άκρως επιτυχημένο εγχείρημα των δύο αγώνων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ράλλυ Ασφάλτου και Χώματος της ΑΛΑΛ στο ίδιο διήμερο, ο Γιάννης Μπαντούνας και ο συνοδηγός του Κωνσταντίνος Σούκουλης με το κόκκινο Mitsubishi EvoV/VI κέρδισαν το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδος και διπλασίασαν τις νίκες τους σε ισάριθμους αγώνες φέτος. Από την άλλη, όσον αφορά στο ασφάλτινο Ράλλυ η εναλλαγή του καιρού από τη σφοδρή κακοκαιρία της Παρασκευής στη λιακάδα του Σαββάτου στα βουνά της Φθιώτιδας ταίριαξε στο Seat Ibiza Kit Car, όπως είπε ο Κρητικός οδηγός, και έτσι με το συνοδηγό του Αθανάσιο Τσιούκα αποδείχθηκαν ανίκητοι όλη την ημέρα στα 64,44 χιλιόμετρα των δύο περασμάτων από τις Ειδικές Διαδρομές της Καλοσκοπής και της Παύλιανης-Σκάμνου.

Ασφάλτινο Ράλλυ - 1η μέρα
Στο πρωινό loop οι Αναπολιοτάκης-Τσιούκας κατάφεραν και οικοδόμησαν διαφορά για να είναι ασφαλείς για το ενδεχόμενο βροχής - όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ. Στην πρώτη Ειδική της ημέρας οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος πλησίασαν τον νικητή στα 14 δευτερόλεπτα, όμως στην αμέσως επόμενη το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer EvoX αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα που τους κόστισε σχεδόν δύο λεπτά στο πρώτο πέρασμα από την Παύλιανη - κι έτσι κάθε ελπίδα για μια θέση στο βάθρο. Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Καμπύλης και ο συνοδηγός του Μάριος Τσαούσογλου δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό στις πρωινές Ειδικές, έχοντας κάνει το Skoda Fabia S2000 μαλακό στις ρυθμίσεις του, αλλά μετά από τις βελτιωτικές αλλαγές στο μεσημβρινό Service πήραν και τις δύο Ειδικές του δεύτερου loop από τους Γιάννη Πλάγο και Αλκιβιάδη Ρέντη, οι οποίοι ξανά ήταν ταχύτατοι με το Honda Civic Type R της C3 - και φυσικά κέρδισαν την κατηγορία F2.

Τα δύο πληρώματα που ακολούθησαν τον Πλάγο στη γενική κατάταξη, οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας (Citroen DS3 R3 / C3/R3T) και Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης (Peugeot 306 S16 / C3/A7), ήταν και εκείνοι που έκλεισαν το βάθρο και της F2. Πίσω από τους Γιώργο Γεροδήμο-Σωτήρη Γρηγορίου (Opel Astra H GTC / C2/A8) που έκλεισαν την πρώτη τριάδα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το συνοδηγό του Frederic Miclotte ακολούθησαν λίγο συντηρητικό ρυθμό για να μάθουν το Skoda Fabia R5, ενώ με χρόνους τριάδας στις δύο μεσημεριανές Ειδικές οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος μπήκαν στην πρώτη οκτάδα. Στην κατηγορία C5 νικητές αναδείχθηκαν οι (9οι γενικής) Γιάννης Νικολιδάκης-Μανώλης Πετούσης με το Peugeot 106 S16 / C5/A6, ενώ στη C6 επικράτησαν οι Γιάννης Κουτσοδήμος-Σπύρος Βλάγκας (Citroen Saxo VTS / C6/N2).
 
Συνολικά τερμάτισαν 15 πληρώματα στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, ενώ δεν έλειψαν και δύο έξοδοι-εγκαταλείψεις, και οι δύο στην πρώτη Παύλιανη: το Honda Civic Type R των Χαράλαμπου Μπότσαρη-Αθανάσιου Ντίτορα ανετράπη σε έξοδό τους από το δρόμο στο 14ο χιλιόμετρο, ενώ ένα χιλιόμετρο πιο μετά οι Ανδρέας Περάκης-Κωνσταντίνος Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206 XS / C4/E10) επίσης βγήκαν από το δρόμο - χωρίς σοβαρές συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις.

Χωμάτινο Ράλλυ - 2η μέρα 
Οι νικητές του χωμάτινου Ράλλυ μοιράστηκαν από δύο νίκες στις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές με τον Ιορδάνη Σερδερίδη και τον συνοδηγό του Frederic Miclotte, που ανέβασαν λίγο το ρυθμό τους με το εντυπωσιακό Skoda Fabia R5 στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ράλλυ Ακρόπολις, σε λιγότερες από είκοσι μέρες. Παρόλα αυτά, με τη σταθερή τους απόδοση σε όλες τις Ειδικές, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του χωμάτινου Ράλλυ Φθιώτιδος 2018 ανέβηκαν ο Θέμης Χαλκιάς με τον Λεωνίδα Μαχαίρα (Mitsubishi EvoΧ / C2/Ν4), αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Σερδερίδη-Miclotte.
 
Οι Μπαντούνας-Σούκουλης κέρδισαν τα δύο περάσματα από τη Γραμμένη - το δεύτερο εκ των οποίων μειώθηκε κατά 7,52 χιλιόμετρα (στα 14,45 χλμ.) στο ξεκίνημά της, εξαιτίας της κυκλοφορίας μέσα στην Ειδική μεγάλων ζώων κοντινής κτηνοτροφικής μονάδας. Αντίστοιχα, ο Σερδερίδης πέτυχε τον πρώτο χρόνο στις δύο Ειδικές της «Δίβρης», στην πρώτη εκ των οποίων οι Σερδερίδης, Χαλκιάς και Μπαντούνας χωρίστηκαν από 4,56 δευτερόλεπτα. Όμως, η σημαντική διαφορά με την οποία ο Μπαντούνας επικράτησε στις δύο Ειδικές της Γραμμένης δεν άφησε στους αντιπάλους του περιθώρια αντίδρασης. Ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο Βασίλης Μπασιούκας βγήκαν νικητές στη μάχη των Mitsubishi EvoΙΧ με τους Γιώργο Φιλιππίδη και «Huffy», ενώ πολύ εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις του ταχύτατου Γιάννη Αναγνωστάκου, ο οποίος με τον συνοδηγό του Χρήστο Μπακλωρή και το Citroen C2 GT της C5 κέρδισε την κατηγορία F2 θέτοντας εαυτόν επικεφαλής από την πρώτη κιόλας Ειδική, και κατακτώντας την 6η θέση της γενικής!
 
Οι «EL NAK Jr» και Ανδρέας Βίγκος (Renault Clio Sport) στερήθηκαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τη μάχη της κατηγορίας, αφού μετά το δεύτερο χρόνο στην πρώτη Ειδική, στην επόμενη είχαν έξοδο από το δρόμο. Το αυτοκίνητο ανετράπη, αλλά το πλήρωμα δεν υπέστη τραυματισμούς και δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες πλην μικρών υλικών ζημιών. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Θεόδωρος Τσάκαλος με την πλοήγηση του Δημήτρη Φαρακλιώτη, καθώς με το Toyota Yaris όχι μόνο κέρδισε τη C6, αλλά και ανέβηκε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης! Πίσω τους, στην 9η, οι Κωνσταντίνος και Γιώργος Αντωνίου (Ford Escort RS2000 / C3/E11) ήταν οι ταχύτεροι μεταξύ των αυτοκινήτων προδιαγραφών C3.
 
Ατυχώς, ο αγώνας είχε συνολικά 12 εγκαταλείψεις, εκ των οποίων τέσσερις με εξόδους από το δρόμο - αλλά καμία από αυτές δεν είχε σοβαρές συνέπειες. Αλλα 8 πληρώματα στερήθηκαν τη σημαία του τερματισμού λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Δείτε παρακάτω video από τα εντυπωσιακά περάσματα σε άσφαλτο και χώμα:
 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Alfa Romeo Giulia Veloce Vs VW Arteon

Δοκιμή: Νέο Kia Rio 1,0 λτ. με 120 PS

Έρχεται νέο Volvo C60;

Νέο Fiat Tipo Sport

Η κίνηση στους δρόμους

Γεμίσαμε premium και ξεμείναμε από φθηνά αμάξια;

Παραπάνω λεφτά για άλογα, ή αυτόματο;

Στρες στο τιμόνι: Πως το καταπολεμώ;

Ξέρεις να οδηγάς turbo;

Aυλαία για Volvo V40

95άρα ή 100άρα βενζίνη;

Ακούς θόρυβο όταν έχεις νεκρά;

Μπορείς να οδηγήσεις turbo;

Coupe SUV αντικαθιστά το Volvo V40

Πρώτες εικόνες της ανανεωμένης Skoda Superb

MEGA Αφιέρωμα: 25 χρόνια AutoΤρίτη

Κάντε αναφορά: Δείτε ποια αυτοκίνητα είναι ΦΕΤΟΣ για κλωτσιές

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

RENAULT: Total Care 5+ Aπολαύστε τη φροντίδα Renault με συνολικό όφελος έως και 30%

CITROEN: Ποδαρικό με Reverse Sales

NISSAN: Qashqai το απόλυτο SUV από 20.490€

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 14.990€

PEUGEOT: Eπιλεγμένα μεταχειρισμένα σαν καινούρια έως 2/2

περισσότερα »