Οι αλλαγές που συζητούνται θα κάνουν το υβριδικό μοτέρ της F1 πιο απλό στην σχεδίαση του, πιο φθηνό και πιο θορυβώδες με σκοπό να« ικανοποιήσουν τα αυτιά των θεατών».

Aποχωρεί η Ferrari;

7.046 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2017)

Nέα τροπή φαίνεται να παίρνει το ζήτημα με τις αλλαγές στους κινητήρες στην F1, αφού η Ferrari δεν φαίνεται ότι συμφωνεί και απειλέι με αποχώρηση. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει.

H Ferrari σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φαίνεται να έχει απειλήσει την Liberty Media, που έχει υπό την ιδιοκτησία της την Formula 1, ότι αν αυτή προχωρήσει στην εφαρμογή των σχεδίων της για τους κανονισμούς στους κινητήρες από το 2021 και μετά, θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Πηγές αναφέρουν ότι ο CEO του ομίλου Sergio Marchionne δήλωσε ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία «δεν θα συμμετέχει» εκτός εάν της «εγγυηθούν συνθήκες κάτω από τις οποίες θα είναι ωφέλιμο για την μάρκα να συμμετέχει για την διατήρηση των κεκτημένων της στην αγορά αλλά και την ενδυνάμωση του ονόματος της.» Mercedes και Renault είναι επίσης σκεπτικές για τα σχέδια της Liberty Media για μετά το 2021, αφού θα χρειαστούν μεγάλες επενδύσεις στον οικονομικό τομέα.
 
Οι αλλαγές που συζητούνται θα κάνουν το υβριδικό μοτέρ της F1 πιο απλό στην σχεδίαση του, πιο φθηνό και πιο θορυβώδες με σκοπό να« ικανοποιήσουν τα αυτιά των θεατών». Από την Ιταλία, λέγεται πως ο Marchionne σκέφτεται σοβαρά να φύγει από το Πρωτάθλημα έτσι ώστε να «τρίξει τα δόντια » στους διοργανωτές. Παρά την φημολογία πάντως, είναι δύσκολο να υπάρξει πρωτάθλημα χωρίς την Ferrari, αφού η παράδοση της είναι μεγάλη στο άθλημα.

Ο αναλύτης της F1, Max Warburton δήλώνει για αυτό το ενδεχόμενο: « O Marchionne έχει καλό χαρτί στο χέρι του. Αυτός όπως και η φίρμα είναι συναισθηματικά δεμένοι με την F1 αλλά άποψη μας είναι ότι η F1 χρειάζεται περισσότερο την Ferrari από ότι η εταιρεία την F1»
 

ELASTIKA 2024
OPEL