• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Audi παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στο Audi Summit που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, το νέο Audi A8.

Tο πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με την γερμανική μάρκα.

Το νέο A8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υψηλού βαθμού αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Audi A8, καινοτομία και τεχνολογική εξέλιξη

2.652 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2017)

Στην τέταρτή της γενιά η ναυαρχίδα της Audi αποτελεί και πάλι το σημείο αναφοράς μέσω της τεχνολογίας.

Η Audi παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στο Audi Summit που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, το νέο Audi A8, το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με την γερμανική μάρκα.

Στην τέταρτή της γενιά η  ναυαρχίδα της Audi  αποτελεί  και πάλι το σημείο αναφοράς για την πρόοδο μέσω της τεχνολογίας (Vorsprung durch Technik),  με νέα πρωτοποριακά συστήματα  και καινοτόμες τεχνολογίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα  του Audi AI.

Αλλά τι σημαίνει  ΑΙ; Είναι τα αρχικά των λέξεων Artificial Intelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη) δηλαδή είναι νοημοσύνη που αναπτύσσεται από μηχανές και στην επιστήμη των υπολογιστών, το πεδίο έρευνας ΑΙ οριοθετείται ως μελέτη «ευφυών παραγόντων» βάσει της οποίας η κάθε συσκευή αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και αναλαμβάνει δράσεις που μεγιστοποιούν την πιθανότητα επιτυχίας σε κάποιο στόχο.

Πιο συγκεκριμένα οι τεχνολογίες αυτές είναι:

Αυτόνομη οδήγηση level 3
Το νέο A8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υψηλού βαθμού  αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το σύστημα Audi AI Traffic jam pilot αναλαμβάνει την οδήγηση σε αργή κίνηση με ταχύτητα έως 60 km / h  και σε  αυτοκινητόδρομους όπου υπάρχει μπαριέρα η οποία  διαχωρίζει τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.
 
Πρωτοποριακή τεχνολογία χειρισμού αφής που καταργεί όλους τους διακόπτες
Ο οδηγός ελέγχει το σύστημα Infotainment με το άγγιγμα του δακτύλου  στη μεγάλη οθόνη ενώ  μπορεί επίσης  να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες κλιματισμού και άνεσης. Ο συνδυασμός της ακουστικής και απτής  ανάδρασης μαζί με τη χρήση κοινών χειρονομιών αφής  καθιστούν τη νέα λειτουργία MMI touch ιδιαίτερα ασφαλή, διαισθητική και γρήγορη στη χρήση.

Νέα δυναμική ανάρτηση που διαβάζει το δρόμο και μόνιμη τετρακίνηση quattro σε συνδυασμό με ενεργή τετραδιεύθυνση
Μια παγκοσμίως  νέα τεχνολογία είναι  η δυναμική ανάρτηση Audi AI η οποία αποτελεί ένα πλήρως ενεργό σύστημα ανάρτησης το οποίο μέσα απο τις κάμερες οι οποίες σαρώνουν συνεχώς το οδόστρωμα ανεβάζει ή να χαμηλώνει τον κάθε τροχό ξεχωριστά με ηλεκτρικούς ενεργοποιητές,  προετοιμάζοντας έτσι το αυτοκίνητο ώστε να αποσβαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανωμαλίες (λακούβες) του οδοστρώματος.
Μια άλλη  καινοτομία είναι το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών, το οποίο συνδυάζει άμεσης απόκρισης σπορ τιμόνι  και κάνει τους πίσω τροχούς να στρέφονται προς την κατεύθυνση του συστήματος διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα.
 

18 διαθέσιμα άρθρα για AUDI  A8