Αυτά είναι τα «κεφάλια» της Stellantis

1.855 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2021)

Η συγχώνευση του Ομίλου PSA και της FCA, έφερε και επίσημα ένα νέο «κολοσσό» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, την Stellantis και λίγες ημέρες μετά τη λειτουργία της νεοσύστατης εταιρείας ήρθαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το μάνατζμεντ και τους στόχους που θέτει.


Όπως έχουμε αναφέρει καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα η δημιουργία της Stellantis, η νέα εταιρεία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο με 14 μάρκες  και συγκεκριμένα τις: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram και Vauxhall. Η Stellantis όπως ανακοινώθηκε θα απασχολεί περισσότερους από 400.000 υπαλλήλους σε βιομηχανικές δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα σε περισσότερες από 30 χώρες.
 
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έρχονται γίνεται γνωστή η δομή της διοίκησης σε βασικές μάρκες της Stellantis. Ο Mike Manley, που ήταν διευθύνων σύμβουλος της FCA, θα γίνει επικεφαλής της Stellantis στην Αμερική, όπου επικεντρώνονται οι Jeep και Ram. Η Βρετανίδα, Linda Jackson που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Citroen, έχει ανακηρυχθεί η νέα επικεφαλής της Peugeot. Το αφεντικό της Peugeot, Jean-Philippe Imparato θα διευθύνει πλέον την Alfa Romeo, αντικαθιστώντας τον Tim Kuniskis, ο οποίος θα επικεντρωθεί στις Chrysler και Dodge.
 
Από κει και πέρα οι Michael Lohscheller (Opel / Vauxhall), Vincent Cobee (Citroen), Olivier Francois (Fiat / Abarth), Beatrice Foucher (DS) και Davide Grasso (Maserati) διατηρούν τους ρόλους τους. Θυμίζουμε πως διευθύνων σύμβουλος της Stellantis θα είναι ο Carlos Tavares.
 
Σε δηλώσεις του αναφορικά με την έλευση της Stellantis, ο Carlos Tavares εμφανίστηκε αισιόδοξος πως παρά τις πολλές μάρκες η συγχώνευση μπορεί να αποδειχτεί επιτυχημένη για όλες, χάρη στην ποικιλομορφία που υπάρχει. Παράλληλα σημείωσε πως η Stellantis στοχεύει μειώσεις κόστους 5 δισ. Ευρώ μέσω συνεργιών εντός των επόμενων πέντε ετών, με το 40% αυτών να προκύπτουν από την έρευνα και την τεχνολογία.
 
Κλείνοντας, όπως όλες οι μάρκες έτσι και αυτές της Stellantis θα δώσουν έμφαση στην ηλεκτροκίνηση. Η Stellantis προσφέρει σήμερα 29 ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα αυξηθούν σε 39 έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Μέχρι το 2025, κάθε μοντέλο θα προσφέρει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης. 

NEO TRAFIC
skoda