• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

Το κάθε αυτοκίνητο θα διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά μέσα και έξω.

Bugatti Chiron για τους «θρύλους του ουρανού»

1.935 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2020

Η Bugatti προχώρησε στη δημιουργία μίας ακόμα ειδικής έκδοσης της Chiron, η οποία όπως αναφέρει το όνομα της είναι αφιερωμένη στους «θρύλους του ουρανού». Γνωρίστε την Bugatti Chiron «Les Legendes du Ciel».


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μάρκα η συγκεκριμένη έκδοση του γαλλικού hypercar αποτελεί φόρο τιμής σε πολλούς διάσημους οδηγούς αγώνων του περασμένου αιώνα, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν διατελέσει νωρίτερα ως πιλότοι στην πολεμική αεροπορία.
 
Με βάση λοιπόν την Chiron Sport και ανώτατο όριο παραγωγής τις 20 μονάδες, η κάθε μία από τις Bugatti Chiron «Les Legendes du Ciel» θα κοστίζει 2,88 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τους φόρους). Το κάθε αυτοκίνητο θα διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά μέσα και έξω και θα εισέλθει στην παραγωγή έως το τέλος του έτους, με τις πρώτες παραδόσεις πιθανότατα να ξεκινούν στις αρχές του 2021.
 
Όπως βλέπουμε το εξωτερικό χρώμα του μοντέλου είναι ίδιο με αυτό που φέρουν τα πολεμικά αεροπλάνα και σύμφωνα με τη μπάρκα εμπνέεται από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920. Κάθετα στο κέντρο του αυτοκινήτου υπάρχει μία λευκή λωρίδα η οποία ξεκινά από καπό και καταλήγει μέχρι πίσω, ενώ στο μπροστινό μέρος στα μαρσπιέ υπάρχει «ζωγραφισμένη» η γαλλική σημαία. Φυσικά ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στη μάσκα και τα ανθρακονημάτινα στοιχεία στο πίσω μέρος.
 
Κατά το άνοιγμα τω θυρών το λογότυπο «Les Legendes du Ciel» προβάλλεται στο έδαφος, ενώ μπαίνοντας στην καμπίνα θα διαπιστώσει κανείς το δέρμα Gaucho, που θυμίζει το φυσικό δέρμα που βρέθηκε μέσα στα αεροσκάφη στις αρχές του 1900. Το παρών δίνουν και τα αλουμινένια χαρακτηριστικά, όπως και η ονομασία της έκδοσης στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Το αποκορύφωμα είναι πως στα πάνελ των θυρών είναι ζωγραφισμένα μία Bugatti Type 13 και ένα αεροσκάφος Nieuport 17, που κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστεί την έκδοση.
 
Τέλος να τονίσουμε πως ο κινητήρας δεν αλλάζει, οπότε 1.500 άλογα και 1.600 Nm ροπής προέρχονται από τον 8λιτρων W16 τεσσάρων τούρμπο κινητήρα. Η τελική ταχύτητα σταματάει ηλεκτρονικά στα 420 χλμ./ώρα.