Σπορ SUV στα 150 PS: CUPRA Formentor ή Ford Kuga;

Σπορ SUV στα 150 PS: CUPRA Formentor ή Ford Kuga;

51.229 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2022)

Ίδια κατηγορία, ίδια απόδοση κινητήρα, εξίσου πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός. Σε τι διαφέρουν CUPRA Formentor και Ford Kuga στην βασική τους έκδοση με 150 άλογα και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο;

Σπορ SUV στα 150 άλογα: CUPRA εναντίον Ford

Η κατηγορία των οικογενειακών SUV αποτελεί διαχρονική αξία για τον Έλληνα οδηγό και  μία κατηγορία που αντιστέκεται σθεναρά στην δυναμική των μικρών SUV χάρη στην ευρεία γκάμα μοντέλων της. Δίχως να βάλεις (πολύ) βαθιά το χέρι στην τσέπη, βρίσκεις επιλογές που συνδυάζουν άπλετους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και «γεμάτο» μηχανικό σύνολο, πάντοτε με το ανάλογο σπορτίφ design, όπως οι παρακάτω.
 
Στις γραμμές που ακολουθούν σκιαγραφούμε δύο μικρομεσαία SUV με περισσότερες, από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ομοιότητες, αν και η βασικότερη έχει να κάνει προφανώς με την οδική τους συμπεριφορά, καθώς αμφότερα είναι απολαυστικά στο δρόμο και οδηγοκεντρικά. Εμείς θα «μιλήσουμε» για τις βασικές τους εκδόσεις κινητήρα με 150 άλογα και 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Δύο επιλογές στα 31 (Formentor) και 36 (Kuga) χιλιάρικα, με πληρέστατο εξοπλισμό (αυτόματος κλιματισμός, 18άρες ζάντες αλουμινίου) και αντίστοιχη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Σπορτίφ και επιβλητικά με τον χαρακτήρα τους

Έχοντας και λόγω κλάσης το αναγκαίο εκτόπισμα, τα δύο C-SUV εξυπηρετούν το καθένα με τον τρόπο του μία πιο επιθετική προσέγγιση. Φημισμένη για το σπορ design των μοντέλων της, η CUPRA χαρίζει στο Formentor αθλητικές αναλογίες με το κουπέ κόψιμο της οροφής, τις αιχμηρές γωνίες και τις ιδιαίτερες απολήξεις της εξάτμισης. Πιο macho εξαιτίας μεγαλύτερου ύψους και αυξημένης απόστασης από το έδαφος (191 χλστ.) είναι το Ford Kuga το οποίο προτάσσει ένα αιχμηρό προφίλ χάρη στις σπορτίφ λεπτομέρειες σχεδίασης στην έκδοση ST-Line. Μεταξύ των δύο, πιο νεανικό και εντυπωσιακό στο μάτι μας κάνει το ισπανικό μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
SUV
VWHYUNDAI