• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Berlingo, Astra Station ή 3008;

MPV, Station Wagon ή SUV;

Citroen Berlingo vs Opel Astra S/W vs Peugeot 3008

Διαβάστηκε από 21535 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/6/2019
 

Τα 3 μοντέλα της παράλληλης δοκιμής ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες έχουν όμως ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο από τους άφθονους χώρους που προσφέρουν. Που διαφέρουν ένα πολυχρηστικό, ένα στέισον βάγκον και ένα SUV;

Και τα τρία μοντέλα που παρουσιάζουμε «φτιάχτηκαν» με τη λογική να αποτελέσουν την εναλλακτική (πιο ευρύχωρη) πρόταση του αντίστοιχου μικρομεσαίου της κάθε εταιρείας. Από αυτά μάλιστα, το ένα κατάφερε ακολουθώντας την τάση της εποχής, να ξεπεράσει σε πωλήσεις και ενδιαφέρον το ίδιο το μικρομεσαίο. Το Peugeot 3008 εκπροσωπεί εδώ την δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, το οποίο συναντά ένα από τα ικανότερα πολυχρηστικά μοντέλα της αγοράς σήμερα (το Citroen Berlingo) και ένα αμάξωμα πιο κοντά από όλες τις απόψεις με το κλασικό μικρομεσαίο, το Opel Astra Sports Tourer (station wagon). Διαφορετικές κατηγορίες, διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα όμως με κοινό παρανομαστή τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους και την πρακτικότητα. Ας δούμε αναλυτικά τι πρεσβεύει κάθε μοντέλο ξεχωριστά.


Δείτε ΕΔΩ το θέμα και σε μορφή περιοδικού!

Εμφάνιση: Έκαστος στο είδος του…
Αισθητικά το κάθε ένα από τα τρία αυτοκίνητα ακολουθεί την λογική της σχεδίασης της κατηγορίας που εκπροσωπεί. Το Berlingo αν και βασίζεται στις κλασικές τετραγωνισμένες υπερυψωμένες φόρμες των MPV ωστόσο, καταφέρνει να περάσει αισθητικά ένα πολύ όμορφο προφίλ βασιζόμενο στο νέο σχεδιαστικό πρόσωπο της Citroen και δη των crossover της μοντέλων. Έτσι, μόνο «άχαρο» δεν είναι και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τραβάει πιο εύκολα το μάτι με το γεγονός πως είναι εντελώς νέο (αυτή είναι η τρίτη του γενιά) να βοηθάει φυσικά σε αυτό. 

Το Peugeot 3008 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ούτε για το αισθητικό του προφίλ, με αυτό να προβάλλει τον δυναμισμό και πολυτέλεια σε πλήρη αρμονία, καλύτερα ίσως από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της crossover κατηγορίας αυτών των διαστάσεων. Γενικότερα είναι επιβλητικό και η απόστασή του από το έδαφος το ξεχωρίζει από τα άλλα δύο αισθητά. 

Το Opel Astra Sports Tourer βασίζεται στην κλασική φόρμα των στέισον, όμως ορθά η Opel το αναφέρει Sports Tourer αφού εκφράζει περισσότερο δυναμική εικόνα από τα αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας. Μέχρι την πίσω κολώνα λοιπόν έχουμε ένα Astra με το δυναμικό και καλαίσθητο προφίλ αυτού, όμως η οροφή που «κατηφορίζει» ελαφρώς και η έντονη γραμμή στο πλάι συνθέτουν ένα δυναμικό σε σχεδίαση και αεροδυναμικό σύνολο. Το αυξημένο μήκος του πάντως (4.702 χλστ.) δεν κρύβεται απέναντι στα άλλο δύο μοντέλα (4.400 το Berlingo και 4.447 το 3008). 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Γιατί τα «παίζει» η μπαταρία σου το καλοκαίρι

Οι 7 ιδιότητες των λιπαντικών

ABS: Ο «φύλακας άγγελος» σου!

Υδροβαφή: Η νέα μόδα

Η κίνηση στους δρόμους

Νέο Toyota Prius Plug-in με 5 θέσεις

Peugeot 508 VS BMW Σειρά 3

Δοκιμή: Hyundai i30 N με 275 PS

T-Rug: Το ηλεκτρικό «Defender» της VW

Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο CUPRA

Ανανεωμένο Audi SQ7 με 435 άλογα

Νέο crossover με σπορ look από τη VW;

Νέα Bentley Flying Spur First Edition

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »