Berlingo, Astra Station ή 3008;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Berlingo, Astra Station ή 3008;

Citroen Berlingo vs Opel Astra S/W vs Peugeot 3008

54.361 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2019)

Τα 3 μοντέλα της παράλληλης δοκιμής ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες έχουν όμως ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο από τους άφθονους χώρους που προσφέρουν. Που διαφέρουν ένα πολυχρηστικό, ένα στέισον βάγκον και ένα SUV;

Και τα τρία μοντέλα που παρουσιάζουμε «φτιάχτηκαν» με τη λογική να αποτελέσουν την εναλλακτική (πιο ευρύχωρη) πρόταση του αντίστοιχου μικρομεσαίου της κάθε εταιρείας. Από αυτά μάλιστα, το ένα κατάφερε ακολουθώντας την τάση της εποχής, να ξεπεράσει σε πωλήσεις και ενδιαφέρον το ίδιο το μικρομεσαίο. Το Peugeot 3008 εκπροσωπεί εδώ την δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, το οποίο συναντά ένα από τα ικανότερα πολυχρηστικά μοντέλα της αγοράς σήμερα (το Citroen Berlingo) και ένα αμάξωμα πιο κοντά από όλες τις απόψεις με το κλασικό μικρομεσαίο, το Opel Astra Sports Tourer (station wagon). Διαφορετικές κατηγορίες, διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα όμως με κοινό παρανομαστή τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους και την πρακτικότητα. Ας δούμε αναλυτικά τι πρεσβεύει κάθε μοντέλο ξεχωριστά.

MPV, Station Wagon ή SUV;

MPV, Station Wagon ή SUV;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Δείτε ΕΔΩ το θέμα και σε μορφή περιοδικού!

Εμφάνιση: Έκαστος στο είδος του…
Αισθητικά το κάθε ένα από τα τρία αυτοκίνητα ακολουθεί την λογική της σχεδίασης της κατηγορίας που εκπροσωπεί. Το Berlingo αν και βασίζεται στις κλασικές τετραγωνισμένες υπερυψωμένες φόρμες των MPV ωστόσο, καταφέρνει να περάσει αισθητικά ένα πολύ όμορφο προφίλ βασιζόμενο στο νέο σχεδιαστικό πρόσωπο της Citroen και δη των crossover της μοντέλων. Έτσι, μόνο «άχαρο» δεν είναι και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τραβάει πιο εύκολα το μάτι με το γεγονός πως είναι εντελώς νέο (αυτή είναι η τρίτη του γενιά) να βοηθάει φυσικά σε αυτό. 

Το Peugeot 3008 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ούτε για το αισθητικό του προφίλ, με αυτό να προβάλλει τον δυναμισμό και πολυτέλεια σε πλήρη αρμονία, καλύτερα ίσως από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της crossover κατηγορίας αυτών των διαστάσεων. Γενικότερα είναι επιβλητικό και η απόστασή του από το έδαφος το ξεχωρίζει από τα άλλα δύο αισθητά. 

Το Opel Astra Sports Tourer βασίζεται στην κλασική φόρμα των στέισον, όμως ορθά η Opel το αναφέρει Sports Tourer αφού εκφράζει περισσότερο δυναμική εικόνα από τα αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας. Μέχρι την πίσω κολώνα λοιπόν έχουμε ένα Astra με το δυναμικό και καλαίσθητο προφίλ αυτού, όμως η οροφή που «κατηφορίζει» ελαφρώς και η έντονη γραμμή στο πλάι συνθέτουν ένα δυναμικό σε σχεδίαση και αεροδυναμικό σύνολο. Το αυξημένο μήκος του πάντως (4.702 χλστ.) δεν κρύβεται απέναντι στα άλλο δύο μοντέλα (4.400 το Berlingo και 4.447 το 3008). 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center