Ολοταχώς για τη νίκη.

Ολοταχώς για νίκη ο Tanak!

2.344 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2018)

Ένας σπουδαίος Οtt Tanak δεν άφησε σε κανέναν περιθώριο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του σήμερα και πήρε διαφορά ασφαλείας, ολοταχώς για την δεύτερη του νίκη φέτος.

Ο Tanak κυριάρχησε και στην δεύτερη μέρα του ράλι Φινλανδίας, γεγονός που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην δεύτερη νίκη του για την φετινή σεζόν. Σε αντίθεση με χθες, που ο Εσθονός οδηγός είχε έντονη πίεση από τον Mads Ostberg, σήμερα, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, αφού με συνολικά πέντε ταχύτερα περάσματα, (τα τέσσερα από αυτά συνεχόμενα), ο Φιλανδός κατάφερε και πήρε στο τέλος της σημερινής ημέρας διαφορά σχεδόν 40 δευτερολέπτων.

Ο Østberg το πρωί ξεκίνησε τις προσπάθειες του χωρίς να απειλείται, αλλά η απόφαση να πάρει μαζί του δεύτερο εφεδρικό τροχό για τις απογευματινές διαδρομές αποδείχθηκε λανθασμένης, αφού το πρόσθετο βάρος διαφοροποίησε το χειρισμό του Citroën C3 και έχασε μεγάλο από το προβάδισμα του. Ο Latvala, τρεις φορές νικητής στη Φινλανδία, ήταν πίσω από τον Østberg 17,6 δευτερόλεπτα, αλλά μετά το τέλος της δεύτερη μέρες μείωσε την διαφορά στα 5,4 δευτερόλεπτα.
 
Η Esapekka Lappi με ταχύτατα περάσματα αναρριχήθηκε τέταρτος από την όγδοη θέση οδηγώντας και αυτός Υaris και τοποθετώντας τη δική του σφραγίδα σε μια εντυπωσιακή μέρα για την Toyota Gazoo Racing.

Ο Hayden Paddon ήταν πέμπτος, παρά τα προβλήματα των φρένων και την υψηλή φθορά των ελαστικών που αντιμετώπισε, με τον Teemu Suninen να ακολουθεί με το τρίτο Fiesta. Ο Sébastien Ogier φάνηκε πως δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του στο αναβαθμισμένο του Fiesta και περιορίστηκε στην 7η θέση ενώ πίσω του βρέθηκε ο ομόσταυλός του Elfyn Evans στην όγδοη θέση και ο Craig Breen με C3. 

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Thierry Neuville απέτυχε να καλύψει τον χθεσινό χαμένο χρόνο και παρέμεινε 10ος. Ο Βέλγος αντιμετώπισε για άλλη μια φορά έλλειψη πρόσφυσης και η μόνη παρηγοριά του ήταν ότι ο βασικός αντίπαλος τίτλου, Ogier, δεν κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις.
POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2h13m18.2s
2 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 39.0s
3 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 44.4s
4 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m20.6s
5 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m29.6s
6 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford WRT Ford 1m45.1s
7 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 2m07.6s
8 Elfyn Evans, D.Barritt M-Sport Ford WRT Ford 2m17.9s
9 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m56.4s
10 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 3m34.5s

Hyundai
vw