Τύχη & ατυχία για τους Σεμπ στο 2ο σκέλος

2.614 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2018)

Μια ατυχία στοίχισε ακριβά στον Λεμπ που κατρακύλησε στην γενική κατάταξη, αλλά η τύχη -και οι ικανότητες- του Οζιέ τον έφεραν στην πρώτη θέση.

Το Σάββατο δεν αποδείχθηκε καλή μέρα για τον Σεμπαστιάν Λεμπ (Citroen C3 WRC) που χθες βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, καθώς μια πέτρα και ένα κλαταρισμένο ελαστικό ήταν αρκετά για να χάσει πολύτιμο χρόνο -σχεδόν δυόμιση λεπτά- και να περιοριστεί στην πέμπτη θέση γενικής. Σημειώνουμε, μάλιστα, πως ο Λεμπ είχε βρεθεί και πρωτοπόρος της κατάταξης το πρωί του Σαββάτου πριν το ατυχές συμβάν. Από την άλλη, ο έταιρος Σεμπαστιάν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Οζιέ, κινήθηκε γρήγορα και προσεκτικά με το Ford Fiesta WRC νικώντας 4 σερί ειδικές διαδρομές τερματίζοντας στην πρώτη θέση για το δεύτερο σκέλος.
 

Δεύτερος στην κατάταξη βρέθηκε ο Κρις Μικ (Citroen C3 WRC) ο οποίος οδήγησε αρκετά γρήγορα διατηρώντας απόσταση αναπνοής από τον Γάλλο μέχρι το τετ-α-κε που του κόστισε χρόνο και τον άφησε με σημαντική διαφορά πίσω από τον πρωτοπόρο. Ανάμεσα τους ατυχήσαντες του Σαββάτου και ο Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 WRC) ο οποίος βρισκόταν στο κυνήγι της πρώτης θέσης μέχρι την 14η ειδική διαδρομή που αντιμετώπισε ένα σκασμένο λάστιχο. Ευτυχώς για εκείνον το έπαθε προς το τέλος της ειδικής και δεν χρειάστηκε να αλλάξει ελαστικό, κάτι που του εξοικονόμησε χρόνο φέρνοντας τον στην τρίτη θέση με μικρό χρονικό άνοιγμα από τον Μικ.

Πίσω από την πρώτη τριάδα βρίσκεται ο Αντρέας Μίκελσεν ο οποίος και έχει εδραιωθεί σε αυτή εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των υπόλοιπων πληρωμάτων. Ο Νορβηγός μοιάζει εκτός ρυθμού στο Μεξικό κάνοντας συνέχεια αλλαγές στο αγωνιστικό Hyundai, οι οποίες ωστόσο δεν αποδίδουν και ιδιαίτερα, όμως ακόμα κι έτσι έχει καταφέρει να έχει απόσταση 51 δλ. από τον πέμπτο Λεμπ.

Κλείνοντας, σημειώνουμε πως το τρίτο και τελευταίο σκέλος, που ξεκινά στις 16:18 ώρα Ελλάδος, περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 46,46 χλμ., με τη Las Minas να αποτελεί την Power Stage που θα ανταμείψει με επιπλέον βαθμούς τους πέντε πρώτους.

Δείτε την κατάταξη όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους και μην χάσετε το video με τα highlights του Σαββάτου:

 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center