Στο δρόμο: Εύχρηστο & με πικάντικο ταπεραμέντο

107.856 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2024)
Το Cupra Formentor, που είναι ευέλικτο στην πόλη, θα σε αποζημιώσει επιπλέον  με το ταπεραμέντο και την αποτελεσματικότητα του σε έναν επαρχιακό δρόμο.
2 Φωτογραφίες »

Το Cupra Formentor, που είναι ευέλικτο στην πόλη, θα σε αποζημιώσει επιπλέον με το ταπεραμέντο και την αποτελεσματικότητα του σε έναν επαρχιακό δρόμο.

Το Formentor, που ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στην πόλη, με το αυτόματο κιβώτιο απλά αδιαφορεί για την κίνηση και η ευκολία οδήγησής του χτυπάει κόκκινο. Το καλύτερο όμως είναι πως θα σε αποζημιώσει με το ταπεραμέντο του και την αποτελεσματικότητα του σε έναν επαρχιακό δρόμο. Χάρη στο σφιχτό set-up, θα μπεις γρήγορα και άφοβα στη στροφή, ενώ το τιμόνι θα περάσει άμεσα τις εντολές χωρίς το αμάξωμα να ανοίξει τροχιά και χωρίς αισθητά φαινόμενα κλίσεων. Εν  κατακλείδι, το ισπανικό μοντέλο συμμετέχει ενεργά σε όλη την οδηγική διαδικασία, αν και στο τέλος σε αφήνει με ένα ανεκπλήρωτο αίσθημα γιατί θα ήθελες μερικά ακόμα άλογα και ένα ακόμα πιο σκληροπυρηνικό σύνολο όπως έχεις συνηθίσει από τα αρχικά CUPRA. Τέλος, τα δε φρένα του είναι εξαιρετικά, τόσο σε αίσθηση, όσο και σε απόδοση (100-0 χλμ./ώρα σε 37,2 μ.).


Το Formentor συμμετέχει ενεργά σε όλη την οδηγική διαδικασία χάρη και στον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων.
2 Φωτογραφίες »

Το Formentor συμμετέχει ενεργά σε όλη την οδηγική διαδικασία χάρη και στον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων.

Σελίδα 1Δοκιμή: CUPRA Formentor με 150 PS & αυτόματο
Σελίδα 2Κινητήρας-Επιδόσεις: Ζωντανές επιδόσεις, αλλά «τσιμπημένη» κατανάλωση
Σελίδα 3Στο δρόμο: Εύχρηστο & με πικάντικο ταπεραμέντο
Σελίδα 4Η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
test center
fiat